Džastino Byberio beždžionėlė tapo Vokietijos nuosavybe

Džastino Byberio beždžionėlė tapo Vokietijos nuosavybe

Vokietijos muitinės pareigūnai kovo 28 dieną Miuncheno oro uoste sulaikė Kanados atlikėjo Džastino Byberio (Justin Bieber) beždžionėlę, nes jis neturėjo reikiamų augintinės dokumentų. Dž. Byberiui buvo duota laiko iki praeito penktadienio vidurnakčio pateikti dokumentus, praneša AP.

Muitinės atstovas sakė, kad tarnyba po savaitgalio patvirtino negavusi jokių dokumentų. Muitinė antradienį oficialiai perleido beždžionėlės nuosavybės teises Vokietijos valstybei. Dž. Byberis per šešias savaites gali pateikti apeliaciją dėl šio sprendimo. Vokietijos federalinė gamtos apsaugos tarnyba pranešė, kad gyvūnas bus perkeltas į kurį nors Vokietijos zoologijos sodą, bet dėl saugumo tikslesnės informacijos nepateikė.

Po konfiskavimo kapucinų veislės beždžionė, vardu Moli (Molly), buvo laikoma Miuncheno gyvūnų prieglaudoje. Prieglauda nori susigrąžinti išlaidas ir ketina Dž. Byberiui pateikti kelių tūkstančių eurų sąskaitą. Gyvūnų prieglaudos vadovas sakė, kad 20 savaičių amžiaus beždžionėlė laikosi gerai ir būdama jų globoje priaugo svorio.

Prieglaudos atstovai kritikuoja Dž. Byberį, kad šis kaip naminį gyvūną laikė tokio jauno amžiaus beždžionę. Jie teigia, kad jauniklis neturėjo būti atskirtas nuo motinos, kol nesulaukė metų. Ekspertai taip pat teigia, kad kapucinų veislės beždžiones reikia laikyti grupėse, nes jos labai socialūs gyvūnai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder