Daina Bosas: "Būti gera verslininke ir mama - neįmanoma"

Daina Bosas: "Būti gera verslininke ir mama - neįmanoma"

Ar taip jau paprasta suderinti karjerą ir motinystę ? Tarkime, vienu metu būti sėkminga verslininke ir gera dviejų, trijų ar keturių vaikų mama. Buvusi aktyvi verslininkė, o dabar laiminga trijų vaikų mama ir milijonieriaus Antano Boso žmona Daina Bosas įsitikinusi, kad derinys gera mama plius sėkminga verslininkė tėra mitas. Šiandien Daina mėgaujasi motinyste ir net neslepia, kad yra žymiai laimingesnė nei tada, kai buvo įsisukusi į verslą.

"Aš verslą pradėjau prieš dvylika metų, - šį ketvirtadienį diskusijų laidoje "Valanda su Rūta" atvirai pasakos Daina. – Tai nebuvo kažkoks išpaikintos poniutės įgeidis – gyvenau sau sėkmingai, pasidarė nuobodu, pradėjau verslą. Mano verslas buvo mano pragyvenimo šaltinis. Manęs nuolat nebūdavo namuose. Vos pradėjusi verslą, pasijutau nėščia. Laukiausi antrojo vaikelio. Niekas manęs nėščios nuo darbo neatleido. Nuo įtempto darbo po gimdymo prasidėjo komplikacijos. Mano vaikai nematė savo mamos. Aš išeidavau į darbą, kai jie dar miegodavo ir grįždavau, kai jau miegodavo. Dienos metu mane jiems turėjo atstoti auklė. Tai kam tada gimdyti vaikus, jei nematai, kaip jie auga?" – klaus laidoje Daina.

Šiandien Daina mano, kad jos buvusi šeima ir iširo būtent dėl verslo, nes moteris verslininkė – joks džiaugsmas vyrui. Daina Bosas tvirtina, jog ji tikrai nedega noru sugrįžti į aktyvų verslą. Šiandien ji pasyvi akcininkė ir to pakanka. Tačiau, pasak Dainos, kiekviena moteris privalo susikurti sau tokį gyvenimą, kad, esant reikalui, pati viena galėtų pasirūpinti savimi ir savo vaikais. "Aš tą galiu, nors ir nemanau, kad to kada nors prireiks. Antanas labai atsakingas vyras", - įsitikinusi Daina Bosas.

Ir vis dėlto mama verslininkė - ne toks jau retas derinys. Prognozuojama, kad ateityje moterų vadovių, verslininkių tik daugės. Pasaulis tam ruošiasi. Skelbiama, kad aušta "auksinių sijonų" era. Europoje plinta reikalavimas į aukščiausių vadovų postus priimti moteris. Kvota – 40 proc. "Ko gero tokios kvotos greitai bus įvestos ir Lietuvoje", - provokuos diskusijai laidos dalyvius laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

"Tai įveskime kvotas ir gimdymui, tegu valstybė nusprendžia, kiek moteris turi pagimdyti berniukų, kiek mergaičių", - piktinsis seimo narys Petras Gražulis.

Karjera ir motinystė. Ar įmanoma rasti aukso vidurį ? Žiūrėkite šį ketvirtadienį Rūtos Mikelkevičiūtės pokalbių laidoje 19.10 per LNK.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder