Dabar visi vartotojai gali ištrinti savo išorinę „Facebook“ istoriją

Dabar visi vartotojai gali ištrinti savo išorinę „Facebook“ istoriją

Naujas „Facebook“ privatumo įrankis „Clear History“ tapo prieinamu visame pasaulyje, savo tinklaraštyje viešai paskelbė socialinio tinklo kūrėjas Markas Zuckerbergas. Tiesa, tai nereiškia, kad paspaudę vieną mygtuką tapsite visiškai anonimišku asmeniu internete – tiesiog socialinis tinklas ištrins ir nekaups apie jus informacijos, surinktos iš trečiųjų šalių svetainių ar programėlių.

Naujoji funkcija paslėpta socialinio tinklo nustatymuose, „Your Facebook Information“ skiltyje paspaudus nuorodą „Off-Facebook activity“. Ji vartotojams leidžia pamatyti, kurios trečiosios šalys dalinasi savo gaunama informacija apie vartotoją su „Facebook“ – net tada, kai vartotojas tiesiogiai feisbuku nesinaudoja.

„Off-Facebook activity“ informacija yra tokia informacija apie vartotojo veiksmus kitose svetainėse arba programėlėse. Įrankis „Clear History“ gali būti naudingas tiems naudotojams, kurie yra nepaliaujamai bombarduojami reklamomis, siūlančiomis dalykus, į kuriuos pastaruoju metu internete buvote užmetę akį, bet pirkti net neketinote. Šioje naujoje meniu skiltyje be „Clear History“ įrankio yra ir galimybė peržiūrėti trečiųjų šalių sukauptą informaciją apie jus, suskirstytą pagal kategorijas, galimybė informaciją atsisiųsti, pasirinkti, kaip ta informacija bus valdoma ateityje.

Pirmą kartą apie šio įrankio kūrimą buvo paskelbta dar 2018 m. vykusioje programuotojų konferencijoje F8, netrukus po „Cambridge Analytica“ skandalo, smarkiai supurčiusio socialinį tinklą. Po daugelio išleidimo atidėliojimo mėnesių iš pradžių jis buvo išbandomas trijose pasaulio valstybėse. „Facebook“ atstovai teisinasi, kad galutinės versijos išleidimą pristabdė netikėtos techninės kliūtys, susijusios su informacijos saugojimo feisbuko tarnybinėse stotyse būdu.

„Off-Facebook Activity“ pažymi naują savo informacijos valdymo ir skaidrumo lygį. Šį įrankį kūrėme gana ilgą laiką, nes tam, kad jo veikimas būtų įmanomas, teko pakeisti kai kurias mūsų sistemas“, – tinklaraštyje nurodė M.Zuckerbergas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder