Bendras gyvenimas: 6 banalios problemos, kurias būtina skubiai išspręsti

Bendras gyvenimas: 6 banalios problemos, kurias būtina skubiai išspręsti

Kartu gyventi po vienu stogu pradėjusios poros dažniausiai susiduria su tais pačiais povandeniniais rifais, kurie trukdo ramiai ir darniai jų santykių tėkmei. Kokie jie ir kaip jų išvengti? 

Viena antklodė dviem

Galbūt kur nors egzistuoja milžiniška antklodė, kuri galėtų visiškai uždengti jus, kad abiem būtų patogu. Realiame gyvenime antklodė tampa problema. Prieš užmiegant prasideda antklodės traukimo į save žaidimas. Net jeigu miegosite nejudėdami, vis tiek vienas šonas bus atidengtas ir šals.

Problemos sprendimas

Nepatikėsite: nusipirkti antrą antklodę! Galbūt dėl to kils ginčų ir abejonių, bet jūs nesigailėsite tai padarę.

Asmeninė erdvė

Kiekvienas turi savo darbą ir įsipareigojimų, ir kartais kyla noras pabūti tyloje, vienumoje ir ramybėje. Dar daugiau: tai net būtina dėl dvasinės pusiausvyros. Tik kaip paaiškinti partneriui, kad reikia pabūti be jo?

Problemos sprendimas

Verta nuoširdžiai pasikalbėti su savo antrąja puse. Paaiškinti, kad poreikis kartais pabūti vienumoje nereiškia meilės pabaigos. Kad pabūtume vienumoje, visai nereikia bėgti iš namų, užtenka paprasčiausiai pasėdėti tyloje.

Bandymai pakeisti vienam kitą

Kyla pagunda mokyti partnerį, kaip reikia teisingai gyventi. Bėgti iš darbo tiesiai į sporto salę, pavalgius iškart suplauti indus, rūšiuoti skalbinius ir pan. Jeigu žmonės norėtų būti nuolat mokomi, tai liktų gyventi su tėvais.

Problemos sprendimas 

Nereikia daryti partneriui spaudimo ir nurodinėti, kaip jam gyventi. Jeigu yra dalykų, su kuriais negalite ar nenorite susitaikyti, galima ramiai apie tai pasikalbėti. Jeigu jūsų patarimai pasirodys vertingi partneriui, tai jis jais pasinaudos, o jeigu ne – tai bus jo sąžinės reikalas.

Svetimi giminės

Net idealus mylimasis gali turėti kaip priedą keistų ar įkyrių giminaičių. Nebūtinai tai turi būti blogi žmonės, jie tik kitokie. Ką daryti, jeigu jų kišimasis į jūsų gyvenimą tiesiog varo iš proto?

Klausimas kyla tik dėl jūsų asmeninio komforto. Palaikyti gerus santykius su jais yra būtina, bet kentėti nemandagumą ar asmeninių ribų pažeidimus nereikia.

Problemos sprendimas

Sukurkite teisingus santykius su partnerio giminėmis nuo pat pradžių. Kiekvienas tegul rūpinasi savo šeima. Be to, negalima niekam pasakoti apie jųdviejų nesutarimus. Tėvai ir giminės neturi kištis į jūsų ginčus, tarytum žaistumėte smėlio dėžėje ir susipeštumėte dėl kastuvėlio, o jiems reikėtų jus taikyti.

Vyturys ir pelėda

Labai dažnai pasitaiko taip, kad partnerių biologiniai ritmai nesutampa. Kai vienas ką tik užmigo ir saldžiai miega, o kitas žvaliai pašoka 5 valandą ryto, įjungia televizorių, verdasi kavą ir visaip triukšmauja, kitam gali kilti noras jį užmušti.

Problemos sprendimas

Būtina abiem leistis į kompromisus. Pirmas sprendimo variantas: suderinkite savo laiką, kada jūs miegate, o kada būdraujate, ir netrukdykite vienas kitam.

Antras variantas: pamažu po truputį perstumkite savo miego grafikus, kad jie labiau sutaptų. Vyturys turi gultis vėliau, pelėda keltis anksčiau.

Asmeniniai daiktai dabar bendri

Kai partneriai pradeda gyventi kartu ir susiveža savo daiktus į bendrą būstą, prasideda įdomūs dalykai. Galbūt jūs dar nematėte, kad kas nors gertų rytais kavą iš jūsų mėgstamo puodelio? Kaip paaiškinti partneriui, kad jums tai nepatinka?

Problemos sprendimas

Surašykite ant popieriaus sau brangių asmeninių daiktų sąrašą. Partneris turi padaryti tą patį. Ir nelieskite tų daiktų be jų savininko leidimo. Visi liks patenkinti.

ALFA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder