Australijos mokslininkai sukūrė alų, nuo kurio nebūna pagirių

Australijos mokslininkai sukūrė alų, nuo kurio nebūna pagirių

Griffitho universiteto (Kvinslandas, Australija) mokslininkai pakeitė įprasto alaus sudėtį taip, kad jis nesukeltų pagirių.

Mokslininkai šiek tiek pakeitė alaus sudėtį – pridėjo elektrolitų (elementas, dažniausiai naudojamas gėrimų sportininkams gaminimui) ir nežymiai sumažino alkoholio tūrį. Alaus skonis nuo to nei kiek nepakito, praneša „The Sydney Morning Herald“.

Alų kūrusi mokslininkų komanda pasirinko keturias populiariausias alaus rūšis Australijoje – nuo stipraus iki lengvo – ir pakeitė jų sudėtį. Tuomet savanoriai turėjo jį gerti, prieš tai atlikę intensyvią mankštą – tik taip buvo galima nustatyti, ar naujasis alus organizme atstato skysčių pusiausvyrą.

Anot komandai vadovavusio prof. Beno Desbrowo, skysčių pusiausvyrą geriausiai atstatė lengvo alkoholio tūrio alus. Jo teigimu, kur kas lengviau žmonėms pasakyti, kad jie turi tinkamai hidratuotis negu visai negerti alkoholio.

„Turime tik dvi išeitis: arba švaistyti laiką, aiškindami žmonėms, ko nedaryti, arba mėgstamus pavojingus dalykus paversti ne tokiais pavojingais“, – kalbėjo B. Desbrowas.

Naujasis modifikuotas alus turėtų arba visai nesukelti pagirių, arba sukelti, tačiau labai silpnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder