Aukciono plaktuko dūžiai vėl žadino tikėjimą ir viltį

Aukciono plaktuko dūžiai vėl žadino tikėjimą ir viltį

Būtų galima pridėti ir dar vieną žodį - meilę. Nes LIONS Klaipėdos apskrities moterų klubas "Smiltė" jau septintąjį kartą su pačiais tauriaisiais jausmais - tikėjimu, meile ir viltimi - rengė šį aukcioną, parsiveždamos tapybos, keramikos darbus iš Vilniaus ir Kauno, Kretingos ir pačios Klaipėdos.

Su viltimi ir tikėjimu jos lankė šeimas, kurios augina onkologinėmis ligomis sergančius vaikučius. Ir buvo nustebintos, kad Gusto, Gyčio, Andriaus ir Barto tėvai atsisakė paramos teigdami, kad kitoms šeimoms jos gal reikia labiau...

"Pastebėjau, kad žmonės, kliudyti onkologinių ligų žnyplių, keičiasi. Sielvartas ir kančia išgrynina pačias tyriausias savybes",- sakė klubo "Smiltė" prezidentė Loreta Beržinskienė.

Į aukcioną buvo atvykusi ir viena iš pernai paremtųjų šeimų, auginanti keturmetę mergaitę. Jos mama dėkojo klubo moterims, taip netikėtai pasibeldusioms į jų namų duris ir suteikusioms prieš Kalėdas tokią reikalingą malonę.

Šiemet aukcione, kaip ir ankstesniuose, netrūko ne tik kilnių jausmų padėti kitam, bet ir azarto. Dėl 37 tapybos, keramikos fotografijos, medžio drožybos darbų buvo aršiai varžomasi. Didžiausia suma - 10 tūkst. litų - paaukota už vilniečio dailininko Rimo Bičiūno drobę "Veidų puokštė". Azartiškai buvo varžomasi ir dėl Virginijaus Viningo paveikslo. Už jį mecenatas iš Londono, aukcione dalyvavęs telefonu, paaukojo 8100 Lt.

Keturias valandas trukęs aukcionas baigėsi varžytinėmis dėl angelo medžio skulptūrėlės, kurią išdrožė dailininkė iš Beržoro Rūta Kavaliauskienė. Aidint aktoriaus Vytauto Anužio valdomo plaktuko dūžiams, šiemetiname "Smiltės" klubo moterų surengtame aukcione "Sušildykime mažąsias širdutes" suaukota 101800 litų, kuriais bus paremtos šešios šeimos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder