Atostogos prasideda tik ketvirtą poilsio dieną

Atostogos prasideda tik ketvirtą poilsio dieną

Visiškai atsipalaiduoti žmonės pradeda tik ketvirtą savo atostogų dieną – paskelbė psichologai. Pirmosios trys atostogų dienos praeina bandant atsikratyti minčių apie darbą ir buitį. Paskutinės dvi, trys atostogų dienos taip pat praeina mėginant po truputį sugrįžti į darbo ritmą, todėl jūsų atostogos visada trunka savaite trumpiau, rašoma 15 min.lt

Tokią liūdną išvadą padarė psichologai po sociologinių gyventojų apklausų. Paaiškėjo, jog žmonės visiškai atitrūkti nuo darbų gali tik ketvirtą atostogų dieną. Be to, dienos ar dviejų prireikia pasiruošti skrydžiui ar kelionei kita transporto priemone. Atostogas apkartinti taip pat gali darbo skambučiai, ginčai su antrąja puse bei laiko planavimo stoka.

Pasirodo, jog savaitės trukmės atostogos tiesiog yra beprasmės: jūs nespėsite pailsėti prieš tai, kai vėl reikės priprasti prie rutinos. Įdomu tai, jog šis tyrimas atskleidė visiškai kitas išvadas nei prieš tai atostogų trukmę tyrę psichologai. Šio tyrimo autoriai teigė, jog 7-10 dienų trukmės atostogos palaiko optimalią sveikatą.

Trumpos atostogos nesuteikia reikiamio poilsio, o per ilgos – priverčia atsipalaiduoti per daug. Kokį poilsį rinktis – pasirinkimas jums, tačiau nepamirškite, jog nuolatinis stresas sekina nervų sistemą, kas sumažina darbo kokybę.

Psichologai pataria – iš anksto susiplanuokite savo atostogą „formatą“: kaip ir su kuo ilsėsitės. Tačiau nepersistenkite – poilsis pagal grafiką jau yra darbas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder