Aštuonmetė pati „išleido“ laikraštį

Aštuonmetė pati „išleido“ laikraštį

Marijos Tiškevičiūtės mokyklos būsimoji antrokė 8-erių Vaiva Vaičiūtė, parengusi ypatingą birželio 27 d. „Pajūrio naujienų“ numerį, nustebino ne vien savo tėvus – kretingiškius Liną ir Dainių Vaičius, bet ir redakcijos bendradarbius – parodyti rankomis pagamintą jos laikraštį atnešė tėtis. Mergaitė piešė, klijavo publikacijas, kūrė reklamas, kone tiksliai atkartodama laikraščio struktūrą.

„Leisdama“ laikraštį, Vaiva suprato, kad pirmas puslapis skirtas aktualiausiai temai, gatvėje ji „kalbino“ žmones ir parengė rubriką „Gatvės interviu“, publikavo kretingiškių skelbimus. O jos išleistas politikos puslapis nustebino šmaikščia išmone: mergaitė pavaizdavo Seimo posėdį, per kurį tribūnoje šneka politikas, o jo balsas garsiakalbiais sklinda į salę, kurioje matosi tik sėdinčiųjų pakaušiai su skirtingomis šukuosenomis.

„Man labiausiai patinka jūsų laikraščio paskutinis puslapis – ten būna daug kūdikių, puošnių žmonių, kuriems siunčiami sveikinimai. O aš paskutiniame puslapyje per visą lapą nupiešiau vaivorykštę. Ir pas jus tokia galėtų būti“, – pastebėjo mergaitė.

Paklausta, kaip sugalvojo temas, ji sakė žiūrėjusi į tikras „Pajūrio naujienas“: „Juk negalėjau palikti tuščių puslapių, reikėjo visus užpildyti.“

Vaivos mama pasakojo, jog tai, kad ruošia laikraštį, duktė slėpė nuo tėvų, mat norėjo padaryti staigmeną: „Anksti rytą nunešė į pašto dėžutę ir liepė ją patikrinti. Pamačiusi pasiūliau jai sulaukti tėčio, – nustebintas tėtis ir atvežė laikraštį į jūsų redakciją“, – pasakojo moteris.

Ji sakė, jog tikrąsias „Pajūrio naujienas“ per Moliūgo šventę prenumeruoja jau daugel metų: „Stovim su vaikais eilėje, o namie guli senų laikraščių šūsnis, tad nenuostabu, jog Vaivai jie užkliuvo už akių.“

L. Vaičienė neslėpė, jog dukra nenustoja juos stebinti išradingumu: „Vaiva prigalvoja visokių užduočių knygelių, – dabar laukia iš Suvalkijos atvykstančių senelių, kurie turės tas užduotis išspręsti. Ji susirenka visus senus darbo kalendorius, užrašines – karpo, klijuoja, pasižymi draugus. Namuose ji mums surengia koncertus: visuose kampuose kabo iškabos, gaminami kvietimai. Ji pati parengia scenarijų, vaidina, dainuoja“, – dukters pomėgiu džiaugėsi L. Vaičienė.

Vaiva jų šeimoje yra vidurinėlė, be jos, dar auga 9-metė Justė, kuri, mamos žodžiais, labai mėgsta kurti rankdarbius, ir 3-metis Benas.

Pati Vaiva atviravo, jog užaugusi ir norėsianti būti žurnaliste, rašytoja, dailininke arba dainininke.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder