Ar rastumėte 15 minučių savo brangaus laiko... sau?

Ar rastumėte 15 minučių savo brangaus laiko... sau?

Intymus gyvenimas tarp žmonių yra gana retas arba sporadiškas, arba vis nukeliamas į "geresnius" laikus. Mes geriau triskart išsiplausime grindis, nei ryšimės susidurti su savimi. Išties išgirsti save reikia drąsos, nes galbūt turėsite imtis gyvenimo pokyčių. Vis dėlto investicijos į save, o ne į švarias grindis, yra tikrasis jus penintis maistas ir energijos, net sveikatos šaltinis.

Intymus gyvenimas yra buvimas su savimi. Tai savęs girdėjimas ir užsiėmimas tokiais dalykais, nuo kurių gera jūsų esybei, sielai, vidui, - kad ir kaip pavadintum, vis viena tai tebus tik žodžiai. Kažkam tai - tapymas, kažkam - išlėkimas kažkur žvejojant ar siuvinėjant kryželiu, dar kažkam - malda ar darbas su savimi, meditavimas, joga ir t.t. Intymaus gyvenimo plotmei priklauso ir talentas bei jo lavinimas.

Apie intymiąją erdvę savyje nujaučia beveik kiekvienas, intuityviai. Vis dėlto yra didelis skirtumas tarp atsitiktinio nugrimzdimo į save ir sąmoningai praktikuojamo intymaus gyvenimo. Rūpintis savo subtiliaisiais lygmenimis pradėjusiems žmonėms tai būna didžiausių atradimų kupina kelionė. Pažadu, kad ėmę lavinti savo intymųjį pasaulį atrasite didžiausias amerikas!

Intymaus gyvenimo reikia visiems, bet kai nežinai, kaip sulig jo atradimu keičiasi gyvenimo kokybė, neieškai ir nesieki to. Atsisukę į savo vidinį "aš" žmonės ima gyventi gyvenimus ne iš "reikia", bet iš "noriu" pozicijos. Juk jums patiktų gyventi taip, kaip norite, o ne daryti kažką vien dėl to, kad reikia? Mokėjimas save išgirsti suteikia aiškumo, o aiškumas veda į ramybę.

Intymų gyvenimą gyvenantis žmogus yra pats sau vertingas jau vien dėl to, kad jis yra. Jis pasitiki savimi ir jei jį kažkas pakritikuos, kad tu negražus ar tavo nupieštas paveikslas - prastas, jis tik truktels pečiais ir net neįsižeis: hm, o man patinka... Nepuoselėjantis intymaus gyvenimo save matuoja išoriniais, ne jame pačiame, bet aplinkoje, kituose žmonėse esančiais matuokliais. Todėl jam labai svarbu aplinkinių nuomonė - ką kiti pasakys... Tokiai asmenybei reikia būti reikalingai kitiems, svarbiai, pripažintai ir gerai uždirbti. Visko reikia ryškaus ir didelio. Ir būtinai daug. Apsistatoma valdžia, karjera, pinigais ir tokiu būdu bandoma pajusti pilnatvę. Bet taip žmogus užsipildo ne iš intymios ir net ne iš asmeninės, o iš socialinės erdvės. Jis viską bando pasiimti iš išorės, užuot vidinio resurso ieškojęs savyje.

Kaip auginti savo intymųjį pasaulį? Pradėkite bent nuo 15 minučių sau per dieną. Bet tegu tai būna tik jums skirtos 15 minučių, per kurias jūs netvarkysite namų, nežiūrėsite televizoriaus, išsijungsite telefoną. Nurimus išoriniam triukšmui, likę su savimi galite išgirsti vidinį triukšmą, kuris pasireiškia chaotiškomis mintims, darbais, kuriuos galbūt pamiršote padaryti... Neišsigąskite, tai normalu, kai pradedama kelionė į save patį. Patarimas: nuraminti chaosą galvoje padės minčių išrašymas ant lapo. Rašykite nuolat ir negalvodami, - taip nuraminsite minčių triukšmą. Mintys niekur nedings, bet jūs jau atliekate šventą veiksmą - skiriate laiko sau. Vaizduotėje paverskite mintis baltais debesėliais, kurie, užmerkus akis, plauks jūsų sąmonėje it žydrame danguje ir šiuo šventu momentu jūsų netrukdys.

Kai sąmonė nurimus, patogiai įsitaisykite, kad būtų patogu kūnui. Galite klausytis ramios harmoningos muzikos ir sekti savo kvėpavimą: per nosį įeinantį ir išeinantį orą. Tegu tos 15 ar daugiau minučių virsta jūsų kasdieniu buvimo su savimi ritualu.

Po tokio pabendravimo su savimi galima sau leisti 15 minučių relaksacijos. Galite ir vėl ką nors rašyti. Pavyzdžiui, padėkokite sau už nugyventą dieną - už ką konkrečiai esate dėkingas sau šiandien? Taip galima padėkoti sau už savaitę, mėnesį, metus...

Toks pratimas padės užmegzti santykį su savimi, pradėsite girdėti save. Netikite, kad tai jums atneš naudos? Tai bent patikrinkite, kas tai per "nesąmonė" - buvimas su savimi? Tai nėra svetima nė vienam žmogui, nes kiekvienas turime sielas.

Vis svarstau, kodėl žmogui taip sunku užsiimti vidine veikla, teikiančia jam tiek daug naudos? Atsakymas - kasdienybė yra labai inertiška ir jei mes nepradedame jos reflektuoti, analizuoti bei auklėti savo asmenybės, ši inercija mus įsuka taip, kad nebe mes esame savo gyvenimo šeimininkai, o gyvenimo inercija. Nebe mes gyvename savo gyvenimą, o gyvenimas gyvena mus. Kol nesate savo gyvenimo šeimininko pozicijoje, nėra kam tą inerciją stabdyti ir pakeisti pasitelkiant naujus įpročius. Kita priežastis, kodėl buvimas su savimi - tas malonius rezultatus teikiantis užsiėmimas - daugeliui kelia nerimą ar baimę, yra ta, kad prieš raškant saldžius intymaus pasaulio vaisius reikia gerokai pavargti įveikiant savo chaotiškas mintis. Manau, tai pagrindinės priežastys, dėl ko ir šiandien nėra laiko sau.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder