7 dalykai, dėl kurių prarandame jėgas

7 dalykai, dėl kurių prarandame jėgas

Žodžiai pasižymi milžiniška jėga. Jeigu norite, kad viskas, ką pasakytumėte, išeitų į gerą, kontroliuokite savo mintis ir kalbą. Tą daryti padės kelios rekomendacijos.

Prisiminkite, kad netinkamai vartojamų žodžių jėga gali išsiveržti iš jūsų kontrolės ir atsigręžti prie jus

Kaip valdyti savo kalbą

Nekalbėkite apie nieką neigiamai

Venkite smerkiamųjų vertinimų – ypač už kito žmogaus nugaros. Neigiami atsiliepimai apie aplinkinius gali sugriauti jūsų gyvenimą, pripildyti jį negatyvo tiek, kad patys pradėsite jame dusti. Kiekvienas žmogaus veiksmas turi savas pasekmes. Kartais mums atrodo, kad tai neteisinga. Tačiau būtina suprasti, kad kiekvienas iš mūsų – milžiniško pasaulio dalis, ir neverta jo griauti.

Nešvaistykite energijos tuštiems dalykams

Pokalbiai su kitais žmonėmis turi mus įkvėpti ir pripildyti energijos. Sekite tai, ką sakote ir kreipkitės į kitus su reikalu. Venkite tuščių plepėjimų, kurie atima iš jūsų jėgas. Nebendraukite su žmonėmis, kurie jums nemalonū

Išbraukite iš savo kalbos keiksmus

Jeigu norite keiktis, vadinasi, jūs nekontroliuojate savo emocijų. Prieš pradėdami barnį su kuo nors, pagalvokite, kur gali nuvesti jūsų veiksmai ir kaip jie atsigręš prieš jus. Jeigu norite išsakyti savo nuomonę, nenaudokite keiksmažodžių

Sakykite tiesą

Neverta pamiršti to, kad visos paslaptys anksčiau ar vėliau išaiškėja. Žmonės jaučia, kai jiems meluojama. Nuolatinis melas gali sugadinti paties melagio fizinę ir psichinę sveikatą, pažeisti jo asmenybę. Nemeluokite net smulkmenose – tai kvailas įprotis. Ir nemanykite, kad melas gali išgelbėti. Tai yra klaidingas įsitikinimas.

Neduokite pažadų, kurių negalite įvykdyti

Kiekvienas jūsų ištartas žodis turi energijos. Ir šią energiją būtina nukreipti tinkama vaga. Jeigu duodate pažadą – jis visada bus susijęs su atitinkamomis pasekmėmis. Kai pažadai nevykdomi, žmonės praranda pasitikėjimą. Branginkite savo žodžius, galvokite, apie ką kalbate, ir stenkitės, kad visi jūsų žodžiai sutaptų su veiksmais.

Patylėkite, kai tai būtina

Kartais būtina sugebėti išlaikyti pauzę. Kai kuriose situacijose geriau nutylėti, nei prikalbėti nereikalingų dalykų. Jeigu įsisavinsite šitą taisyklę, jūsų žodžiai įgaus papildomos vertės.

Kalbėkite, kai tai būtina

Jeigu netylėsite, kai reikia pasakyti svarbiausią dalyką, tai kiti pradės vertinti jūsų nuomonę ir įsiklausyti į ją. Būkite drąsūs ir netylėkite, kai iškyla grėsmė žmogiškosioms vertybėms, rašo portalas „Econet“.

Pabandykite kurį laiką sąmoningai kontroliuoti savo kalbą pagal aukščiau išvardytas rekomendacijas, ir netrukus pajusite, kad atsirado naujų resursų, ėmėte mažiau pavargti ir sugebate per dieną nuveikti daugiau gerų dalykų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder