Tarnybą pradeda nauja keturkojė pareigūnė

Tarnybą pradeda nauja keturkojė pareigūnė

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pristato naująją Klaipėdos apskrities policijos bendruomenės narę – Springer spanielių veislės kalytę Mėtą, kuri netrukus pradės savo tarnybą - narkotikų paiešką.

Mažutė, grakšti, draugiška ir labai sumani keturkojė yra tikras pozityvo užtaisas. Ją neseniai įsigijo Plungės r. policijos komisariato pareigūnas Raimondas Aponkus.

Kinologiją išmanantis Raimondas ilgus metus dirbo komandoje su tarnybiniu šunimi Jorgiu, tačiau pastarasis sąžiningai atitarnavęs devynerius metus, jau norėtų pailsėti, tad po ilgų tinkamo tarnybai šuns paieškų net iš Didžiosios Britanijos atkeliavo Mėta.

Nors kalytei dar teks lankyti privalomus penkių savaičių tarnybinių šunų kursus, visgi, anot Raimondo, jau dabar spanielė moka daugybę tarnyboje reikalingų dalykų.

„Su ja labai lengva, ji smalsi, greit supranta ko iš jos norima. Patirtis visiškai kitokia nei dresuojant didelius šunis. Šios veislės šunys puikūs pėdsekiai, nors žinoma, labai svarbu ir kilmė – Mėta iš gero veislyno, kurie bet kam šuniukų neparduoda, ilgokai susirašinėjome su veislynu kol papasakojome ką ir kaip šuo dirbs“ - džiaugėsi pareigūnas.

Kad kalytė puikiai socializuojasi įsitikina bet kuris prie jos priėjęs – visi būna apuostyti ir pasveikinti, nors ilgesniam laikui nuo šeimininko neatsitraukia.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder