Keturkojų šeimininkams Klaipėdoje - neramios dienos

Keturkojų šeimininkams Klaipėdoje - neramios dienos

Klaipėdoje gyvūnus auginantys miestiečiai įspėjami saugoti savo keturkojus ir akylai stebėti juos išėjus pasivaikščioti į lauką.

Šį savaitgalį socialiniuose tinkluose ėmė plisti informacija, kad Žvejybos uosto rajone, Naikupės gatvėje, pastebėti graužikų nuodai. Nudvėsė vienos klaipėdietės šuo, suėdęs ant žemės pabertas granules. Ar gali būti, kad kažkas uostamiestyje užsimojo nunuodyti klaipėdiečių vedžiojamus augintinius?

Klaipėdiečiai spėlioja, kad galbūt taip kerštaujama už nesurenkamas kai kurių šeimininkų augintinių išmatas. Tačiau kenčia ir niekuo dėti gyvūnai.

Apie tai, kad Klaipėdoje nuodijami keturkojai, prabylama ne pirmą kartą. "Prieš 4 ar 5 metus buvo lygiai toks pat įvykis. Teko kreiptis į veterinarą. Spaudoje apie tai pasirodė straipsnis. Bet to, kuris taip padarė, nepavyko rasti", - "Facebok" teigė viena moteris.

Kita klaipėdietė tikino, kad Žvejybos uosto rajone prieš 10 metų graužikų nuodais buvo nunuodytas ir jos šuo.

Tačiau praėjusį savaitgalį augintinius vedžiojantys šeimininkai į policiją dėl pastebėtų granulių nesikreipė. "Budėtojai peržiūrėjo savaitgalio pranešimus (penktadienis-sekmadienis), tokių pranešimų gauta nebuvo", - "Vakarų ekspresui" teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Tačiau kartais žiauriai su gyvūnais besielgiantys pažeidėjai įkliūva. Prieš porą metų "Facebook" viena moteris pribloškė socialinio tinklo vartotojus, kai patarė benames kates nuodyti į pieną įpylus antifrizo ir prisipažino taip nunuodijusi net kelis gyvūnus. Ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais atvejo pradėjo Plungės policijos pareigūnai.

Gyvūnus nuodijantys arba kitaip su jais žiauriai besielgiantys asmenys baudžiami pagal LR BK 310 straipsnį "Žiaurus elgesys su gyvūnais". Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder