Katės Hemingvėjaus namuose

Katės Hemingvėjaus namuose

Amerikietis Ernestas Hemingvėjus (Ernest Hemingway) buvo ne tik genialus rašytojas, Nobelio literatūros premijos laureatas, bet ir aistringas kačių mylėtojas, todėl jo namuose-muziejuje Floridoje ir dabar gyvena aibė murkiančių padarų. Iš jų daugiau nei 50 "egzempliorių" pasižymi tuo, kad letenėlių pirštų turi daugiau nei priklauso.

Pirmąją augintinę, mėlynąją Meino meškėnę, rašytojas gavo dovanų iš vieno laivo kapitono Ky Veste, Floridoje, kur gyveno su antrąja žmona Paulina, antrojo ir trečiojo savo sūnų motina. E. Hemingvėjus ją (katę) mylėjo nepaisant to, kad ši turėjo per daug pirštų (šis defektas vadinasi polidaktilija). Šiandien garsiojo novelisto namuose-muziejuje tokių padarų yra penkios dešimtys, daugelis iš jų - pirmosios numylėtinės palikuonys.

MEINO meškėnas, arba meinkūnas (angl. Main coon), dar vadinamas amerikiečių ilgaplaukiu. "Fotolia" nuotr.

E. Hemingvėjaus valia po jo mirties visi jo katinai bei katės liko gyventi jo namuose. Jiems "užrašyta" ir padori priežiūra.

Rašytojo katės tokios populiarios, kad polidaktilijos defektą turintys padarėliai dažnai vadinami tiesiog "Hemingvėjaus katinais". Nustatyta, kad šis anatominis nukrypimas yra paveldimas.

Pirmą kartą polidaktilija pastebėta būtent tarp Meino meškėnų, nors pasireiškia ir kitoms veislėms. Laimei, tai netrukdo jų mylėti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder