Baltasis tigras laikomas teisėtai

Baltasis tigras laikomas teisėtai

Klaipėdos rajone esančio zoologijos sodo savininkas įrodė, kad saugomą laukinį gyvūną laikė teisėtai.

Tai paaiškėjo teisme išnagrinėjus zoologijos sodo įkūrėjo Edvardo Legecko ir aplinkosaugininkų ginčą, šįkart kilusį dėl baltojo tigro. Šis gyvūnas čia atkeliavo iš Čekijos pernai rudenį, o praėjusių metų lapkritį Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcija nutarė, kad tigras čia laikomas neteisėtai, mat E. Legeckas esą nesusitvarkė visų reikiamų dokumentų ir neturėjo zoologijos sodo statuso, o baltųjų tigrų nelaisvėje bet kas laikyti negali.

Už tai jam skirta 600 litų bauda.

Tačiau E. Legeckas nesiruošė jos mokėti ir kreipėsi į Klaipėdos rajono apylinkės teismą prašydamas panaikinti nutarimą bei administracinę bylą jo atžvilgiu nutraukti.

E. Legeckas paaiškino, kad tigrą įsivežė jau turėdamas leidimą įkurti zoologijos sodą, nes prašymą Aplinkos apsaugos agentūrai buvo pateikęs ir du mėnesius negavo jokio atsakymo, todėl ir laikė, kad leidimą gavo.

Šiuo atveju teismas E. Legecką palaikė: konstatavo, kad vadovaujantis teisingumo ir protingumo kriterijais yra pagrindas panaikinti nutarimą bei bylą nutraukti.

Tai jau ne pirmas kartas, kai E. Legeckas dėl laikomų gyvūnų ietis su aplinkosaugininkais sukryžiuoja teisme. Praėjusį lapkritį iš jo konfiskuoti keli meškėnai, norėta išvežti ir rudąją mešką. Iš pradžių teismas nusprendė, kad šie gyvūnai taip pat laikomi teisėtai, bet ši nutartis dar neįsiteisėjusi.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder