N.Mačiulis paaiškino, kodėl daugėja bedarbių

N.Mačiulis paaiškino, kodėl daugėja bedarbių

„Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis feisbuke atskleidė, kodėl padaugėjo tautiečių, užsiregistravusių Užimtumo tarnyboje. Pasirodo, tai visai ne tie žmonės, kurie negali rasti darbo - juos tiesiog sugundė valstybės išmokos!“ - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios“ „Elito naujienose“. 

Kokio dydžio turėtų būti išmokos, kad žmogus pultų registruotis buvusioje Darbo biržoje, gal net darbą mestų? Pasirodo, užtenka ir 200 eurų.

Štai tokia suma susivilioję tūkstančiai tautiečių, pasak pono Mačiulio, užsiregistravo Užimtumo tarnyboje. „Registruotas nedarbo lygis šiuo metu labiau rodo ne kiek yra negalinčių rasti darbo, o kiek yra norinčių gauti papildomas socialines išmokas“, - mintis dėsto ekonomistas.

Tačiau jis, matyt, pamiršo, kad tie vargani 200 eurų priklauso tik tiems bedarbiams, kurie negauna jokių kitų išmokų. Todėl vargu ar iš tokios valstybės pagalbos jie mėgausis prabangia vasara ir krausis turtus.

Labiau tikėtina, kad parama tiesiog padės išgyventi. Nepavydėkit, pone Mačiuli, tų 200 eurų. Žiū, gal koks „nedirbantis turtuolis“ atneš juos į jūsų banką kaip indėlį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder