Dienos sentencija. "Bulvaro" anekdotai. Bulvaroskopas. Juokas pro ašaras. Svarstykliai. Dar ne sezonas. Smulkiau apie įvykį. Žmonos gniaužtuose. Pagyvenkime automobilyje. Nauja sėkmės rinkimuose sąvoka. Ženklai ir žmonės.

Vairavimas užmiestyje nuo vairavimo mieste skiriasi tuo, kad čia mažiau vietos ir daugiau žioplių.

"Bulvaro" anekdotai

"Pasakyk, Justinai, iš ko tu, tiesą sakant, gyveni?" - "Iš savo dešimties pašto karvelių". - "Iš dešimt karvelių juk neįmanoma pragyventi". - "Galima. Ryte aš juos visus parduodu, o vakare jie sugrįžta pas mane".

Bulvaroskopas

Gyvenimas sunkus, bet dar sunkiau su juo atsiskirti.

Juokas pro ašaras

Laikau save jau nebesubrendėle. (Iš dešimtokų kūrybos).

Svarstykliai

Mūsų Vyriausybė pagaliau pritarė ilgai svarstytam naujam Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo projektui. Labai laiku, nes jei dar būtų metelius kitus pasvarstę, gal ir mokesčių iš ko jau nebebūtų rinkti...

Dar ne sezonas

Į Palangą ir Neringą užplūdę poilsiautojai keiksnojo jų atvykimui nepasiruošusius šeimininkus. Palangoje dar neveikia lauko kavinės, paplūdimiuose nėra net persirengimo kabinų, Nidoje nedirba nei teniso, nei mini golfo aikštynai, neįmanoma išsinuomoti dviračių. Kai kurie palangiškiai ir neringiškiai keiksnojo svečius, kad ne sezono metu neįspėję taip gausiai užplūdo...

Smulkiau apie įvykį

"Bulvaras" jau skelbė, kad pasieniečiams šeštadienio vakarą teko evakuoti iš Kuršių mariose ant seklumos užplaukusios jachtos jos kapitoną, LNK televizijos žinių tarnybos vadovą Edmundą Jakilaitį ir dar du įgulos narius. Buriuotojai maždaug tris valandas mėgino išsivaduoti burių ir motoro pagalba, tačiau sutemus nusprendė paprašyti pagalbos. Jau tapo žinoma, kodėl įvyko šis incidentas. Pasirodo, jachtklube nusipirkę "Vakarų ekspreso" dienraštį elenkiečiai tiek įniko skaityti į pikantiškąsias "Bulvaro" žinutes, kad ne nepastebėjo kaip užplaukė ant vienintelio Lietuvos povandeninio karinio žvejybos laivo "Audrius Butkevičius".

Žmonos gniaužtuose

Populiarusis serialo apie italų mafiją žvaigždė Džeimsas Gandolfinis nūnai išgyvena ekranizacijos vertą dramą. Aktoriaus žmona Marsė nesutinka su juo išsiskirti. "Džeimsas yra sudėtingas žmogus. Karštą dieną jis tave myli, šaltą - nebe", - pareiškė ji.

Pagyvenkime automobilyje

Viena Malaizijos radijo stotis savo klausytojams suteikė progą laimėti naujutėlaitį automobilį. Tačiau keturiems pretendentams tai nebus labai lengva. Mat jie varžysis, kuris sugebės daugiau laiko praleisti tame pačiame automobilyje. Keturi atrinktieji jau daugiau nei dvi savaites praleido automobilyje, tačiau kol kas nė vienas nepasiduoda. Sąlygos išties griežtos - dalyviai iš automobilio gali išlipti tik penkiolikai minučių kas tris valandas. Specialiai įrengtose patalpose jie gali pavalgyti, apsiprausti ir atlikti gamtinius reikalus. Bet kokiu kitu atveju išlipimas iš automobilio laikomas pasitraukimu iš konkurso. Negalima praverti net lango. Bet tai padaryti kažin ar norėtųsi, kadangi automobilis pastatytas pačiame miesto centre ir aplink jį nuolat pilna žioplių. Kiek laiko nuobodulį, nekokius kvapus ir nuolatinį visuomenės dėmesį ištvers konkurso dalyviai, kol kas neaišku.

Nauja sėkmės rinkimuose sąvoka

Kartais pergalei rinkimuose prireikia ne sukaupto politinio kapitalo, o tikrų tikriausios sėkmės. Štai, pavyzdžiui, Kroatijoje rinkimų laimėtoją išaiškino lošimo kauliukai.
Chodosano miestelyje į apskrities tarybą balotiravosi devyni piliečiai. Deja, miestelėnai rinkimuose dalyvavo labai vangiai - teatėjo 29,4 procento rinkėjų. Daugiausia balų surinko Franko Kžnaras, Ivanas Skorjanečas ir Antė Blagusas. Įdomiausia tai, kad visi trys garbingi piliečiai surinko po 26 balsus. Net keliolika kartų perskaičiavus biuleteniai pasiskirstydavo į tris vienodas krūveles. Pinigų pakartotiniams rinkimams organizuoti niekas nesiruošė skirti, tad po ilgų debatų buvo nutarta, kad laimėtoją rinkimuose lems paprasčiausi lošimo kauliukai. Laimėjo Franko Kžnaras, iš karto susirinkęs šešis taškus, tuo tarpu kiti kandidatai tesurinko penkis ir tris.

Ženklai ir žmonės

Atšilus orams vis daugiau žmonių išeina į gatves. Miestiečių laisvę varžo gausybė ženklų (žiūrėti nuotrauką): vieni nurodo kur gatvę galima pereiti, kiti - kur alaus atsigerti, dar kiti - kiek centų elgetai į kepurę įmesti. Ir pabandyk, žmogau, susigaudyti toje ženklų karalystėje...

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder