Dienos sentencija. Anekdotai. Bulvaroskopas. Skundikų rajonas. Aiškiaregių desantas. Lygias teises!

"Ką po savęs paliko Ana Karenina dabartinei madai? "Batus ant aukštos platformos".

Anekdotai

Senyvą aktorių teismas nuteisė dviem metams kalėjimo už nekorektišką elgesį su mergaitėmis. Artimas draugas atėjo jį aplankyti ir sako:
- Na, pasakyk sąžiningai, kam tu prisipažinai? Aš gi puikiai žinau, kad tu nekaltas!
- Suprantama, aš nekaltas, - atsakė senas plevėsa, - bet supranti, mano amžiuje tai taip malonu girdėti...

* * *

Rusų armijoje praporščikas sukomanduoja:
- Norintieji važiuoti į bulviakasį, du žingsnius į priekį žengte marš!
Žengia du kareiviai.
Praporščikas:
- Visi kiti žygiuojate pėsčiomis.

Bulvaroskopas

Reikia turėti drąsos būti laimingam...

Skundikų rajonas

Balandžio 1-osios rytas keliems Kretingos gatvės gyventojams nebuvo linksmas. Į darbą skubantys piliečiai, atėję prie savo automobilių, rado juos užblokuotais ratais.

O taip atsitiko tik todėl, kad, matyt, vėlai vakare grįžę namo klaipėdiečiai, tarybiniais laikais statytų namų siauruose kiemuose neberado vietos savo keturračiams draugams pastatyti.

Žmonėms nebeliko nieko kito, kaip galiniais mašinų ratais užlipti ant žaliosios vejos...
"Bulvaro" agentė taip nebesielgia. Mat žino, kad Kretingos gatvės 75-ajame name gyvena diedukas. Šis veikėjas (gal iš neturėjimo ką veikti) vos pamato prieš jo langus stovinčius automobilius, bent keliasdešimt centimetrų uždengusių žolyną, tuoj pat skuba skambinti Kelių policijai. Šie atvažiuoja, ratus užblokuoja. O jų atsikratymas vairuotojams atsieina 200 litų.

Ir kas gi kaltas: diedukas skundikas, laisvos vietos kieme nebuvimas, pareigingi policininkai ar miesto valdžia, kuriai nusispjaut į Klaipėcos vairuotojų problemas?
O diedukas iš Kretingos g. 75-ojo namo jau ne pirmą kartą skundžia. Deja, ir ne paskutinį...

Aiškiaregių desantas

Pagaliau pavyko išsiaiškinti, kodėl JAV prezidentas Dž. Bušas skambino mūsiškiam R. Paksui. Pasirodo, Džordžas iš savo žiniasklaidos sužinojo apie Rolandą konsultuojančią Lenočką ir dabar karinę operaciją Persijos įlankoje planuoja tik remdamasis jos rekomendacijomis.

JAV prezidentas labai norėtų, kad L. Lolišvili nurodytų amerikiečių armijos puolimo kryptis atvykusi į patį karo veiksmų teatrą, tačiau baiminamasi nelaimių, kurios gali ištikti Lietuvą, jei Lenočka išvyks. Įtampą kelia ir vietos žiniuonių pranašavimai.

Anelija iš Panevėžio "išvaražijo", kad jei Lietuva stos JAV pusėn, tai studentais apsimetę S. Huseino agentai šalyje paskleis tiek visokiausių bakterijų, kad daug kam ilgam paleis vidurius, o nesuviduriavusiems aiškiaregė pataria naktimis nevaikštinėti miestų gatvėmis, nes gali netekti dantų.

Matant, kaip sparčiai Lietuvoje tuštėja ezoterinės literatūros knygynų lentynos, galima spėti, jog netrukus pasirodys naujų pranašų ir ateities spėjikų minios, todėl Gynybos taryba turėtų apsvarstyti, ar vietoj dešimties krovinių perkrovimo specialistų ir kelių gydytojų nevertėtų jau dabar Dž. Bušui pasiūlyti bataliono specialiai paruoštų aiškiaregių ir bent kuopos kvalifikuotų raganų.

Lygias teises!

Devyniolika moterų pasiskundė Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierei Aušrinei Burneikienei, kad Lietuvoje joms nesudarytos sąlygos ramiai ir saugiai žindyti vaikus iki dvejų metų viešose vietose.

Anot skundo autorių, visuomenės požiūris į apnuogintą krūtį sukelia įtampą ir motinai, ir žindomam kūdikiui, todėl atitinkamos ministerijos privalėtų pasirūpinti, kad specialios žindymui skirtos vietos būtų įrengtos poliklinikose, įstaigose, universitetuose, bibliotekose, kino teatruose, teatruose bei stotyse.

Prieita net ligi to, jog siūloma priimti normas, kad pastato ar patalpos, kur neįrengta vieta kūdikiui žindyti ir pervystyti, net nebūtų leista eksploatuoti.

"Bulvaro" ekspertai sutinka, kad dvejų metų bamblio, sėdinčio motinai ant kelių, šveičiančio bandelę ir užsigeriančio protarpiais iš krūties patraukiamu pienu, vaizdas iš tiesų nėra labai malonus vyrams, tačiau dėl to Lygių galimybių inspekcijai jie nesiskundžia.

Jei jau bus nuspręsta taip nuolaidžiauti moterims, tai vyrai žada reikalauti visose skunde išvardintose įstaigose, taip pat traukiniuose, autobusuose ir visuose skunde išvardintose įstaigose, taip pat traukiniuose, autobusuose ir visuose maršrutiniuose taksi įrengti specialias vietas su staleliais ir peleninėmis alų geriantiems vyrams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder