Bulvaras: Tuojau išlips į krantą

Bulvaras: Tuojau išlips į krantą

Šitas laivas žvejų uostelyje stovi jau labai seniai. Tik anksčiau jo dugnas dar buvo, vaizdžiai tariant, vandeny, o dabar jis tiesiog išdidžiai "sėdi" ant grunto. Nieko keisto čia nėra. Smeltalės upelis užnešamas smėliu irgi jau seniai ir nėra gerai valytas nuo sovietmečio. Negana to, jo vanduo tręšiamas baltarusiškomis trąšomis ir lietuviškomis durpėmis, tad upelyje žydi baltųjų lelijų plantacija, o laivai žvejų uostelyje prie krantinių vietomis kojomis dugno jau nesiekia.
Kitas klausimas, ar iš tikrųjų šis laivas gadina visą uostelio įvaizdį. Dabar, kai jis kaip feniksas pakilęs iš pelenų tiesiog kuo gražiausiai "sėdi" ant smėlio, labai traukia egzotikos išsiilgusius jaunavedžius - jie fotografuojasi laivo denyje. Metalo laužo savininkas, žinoma, neprisipažins, ar ima pinigus už fotosesijas, bet laivas bent taip pasitarnauja tėvynės labui.
Nuotraukose laivo "sėdėjimas" įamžintas 2015-aisiais ir šiemet liepos pradžioje. Jose jau galima įžvelgti laivo pastangas lipti į krantą. Tačiau tai pastebėti galėtų tik labai akyla akis. Orientyras būtų vaterlinija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder