Bulvaras: Per Klaipėdos gimtadienį uždainavo net elingas

Bulvaras: Per Klaipėdos gimtadienį uždainavo net elingas

Praėjusį šeštadienio vakarą tūkstantis išskirtinių klaipėdiečių, atėjusių į šimtametį Klaipėdos elingą, buvo šokiruoti - pasijuto kaip audros blaškomame laive, kai kuriuos net supykino. Deja, daugiau to įstabaus reginio - skrajojančio Olando, laivo vaiduoklio kapitono, pasmerkto nuolatos plaukioti jūra per audras, kurį išgelbėti gali tik ištikima nuotaka, ir tikro laivo, įritinto į sceną, daugiau niekas nepamatys elinge. Tai turėjo būti nepakartojama ir buvo.

Štai kokią dovaną miesto 768-ojo gimtadienio proga padovanojo benamis dušimtametis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, iš savo namų išvarytas dėl remonto. Teisingai žmonės sako: nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Neturėdamas namų ir komfortabilios scenos savo premjerai - Richardo Vagnerio operai "Skrajojantis Olandas", teatras atrado unikalią Klaipėdos elingo erdvę. Viskas ten skambėjo nerealiai, nes elingas turi specifinę aurą ir magišką galią. Jame, ko gero, ir ožka uždainuotų kaip operos solistė. O Almas Švilpa, tapęs skrajojančiu Olandu, scenoje jautėsi kaip namie todėl, kad pats turi katerį ir juo plaukioja su žmona, tik, žinoma, ne per audras.

Ar buvo galima klaipėdiečiams, kurių kas trečias, na, gerai, gal ir kas penktas, yra pasmerkti plaukioti jūromis per audras ir ne visos žmonos jų ištikimai laukia, padovanoti geresnę dovaną? Gaila, kad karantinas, tad ja pasimėgavo tik maža dalis uostamiesčio gyventojų. Gerai, kad nekartos, nes jeigu kartotų, sueitų visa Klaipėda ir sveikatos ministras Aurelijus Veryga ar net pats premjeras Saulius Skvernelis sumaniais savo gąsdinimais nepajėgtų žmonių išvaikyti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder