Bulvaras: Pagerbtas Klaipėdos pirtininkų protesto atminimas

Bulvaras: Pagerbtas Klaipėdos pirtininkų protesto atminimas

Gyvendamas karantino sąlygomis, išlipi žmogus iš lovos ir tuoj lendi į kompiuterį sužinoti Klaipėdėlės naujienų. Ir ankstų šeštadienio rytą matai "feisbuke" - vėl piketuoja klaipėdiečiai prieš pirties Trilapio gatvėje uždarymą. Gaili jų, kad priversti tai daryti net per karantiną. Pirtis jiems tiek svarbi, kad net kaukių nedėvi. Ir tik išgėręs kavos ir prabudęs imi susigaudyti, kad nostalgiškai pranešama apie 2017-aisiais vykusį piketą. Pasirodo, ir tais metais uostamiestyje buvo žiema, tad jos vaizdas ir suklaidino.

Ir svarstai žmogus, ką norėta tuo pasakyti. Gal klaipėdiečiai jau pasiilgo piketų ir jau netveria savo kailyje, kada galės juos organizuoti? O gal dabar, kai dirbant nuotoliniu būdu atsirado daugiau laisvo laiko, iš anksto ruošiama Savivaldybė, kad, neturėdama ką veikti, nesugalvotų po savo stalčius popierius bečežindama imtis tokių veiksmų. Žinia, "korona" biudžetą gerokai tuština, pinigėlių reikia, o viena miesto Tarybos narė tą Savivaldybės išlaikomą pirtį vadina pusgyviu lavonu. Gali kilti mintis jį palaidoti.

Taigi "feisbukistai" nemiega ir primena, kad, vėl grįžus prie vienintelės garinės pirties uždarymo uostamiestyje klausimo, pirtininkai jai po nosimi kaip reikiant pamojuos vantomis, ir ne tik nuotoliniu būdu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder