Bulvaras: Kaip ponas darbo dieną trumpino

Bulvaras: Kaip ponas darbo dieną trumpino

Praėjusį penktadienį "Bulvaro" reporterė paskambino bendrovės Birių krovinių terminalo (BKT) generolui Vidmantui Dambrauskui ir išgirdo: "Jėzus Marija, ar jūs neskaitote laikraščių?

Ar nežinote, kad BKT pirma bendrovė Lietuvoje, kuri dirba tik 4 dienas per savaitę? Nuo liepos 1 d. mūsų darbuotojai dirba 8 valandas per dieną, 4 dienas per savaitę. Atlyginimą gauna tokį patį. Manau, kad darbuotojai bus laimingesni turėdami tris poilsio dienas. Ir tai jau pasiteisino. Jie ateina laimingi, pailsėję, aplankę gimines, draugus, mamas ir padaro tą patį darbą. O jūs man skambinate poilsio dieną. Sakykite, kas atsitiko?"

Negana to, kad BKT didžiausi darbuotojų atlyginimai visame Klaipėdos uoste, tai jie, matai, dar ir dirbs tik 4 dienas per savaitę. Kur žiūri Darbo inspekcija? Šitokia nelygybė prestižiniame, nes jis vienintelis, Lietuvos uoste! O apie kitų uoste dirbančių bendrovių dokininkus ar pagalvota? Jie juk susirgs iš pavydo.

Beje, ponas, kaip dažnai pasakose būna, melavo, nes dar nebuvo matęs savo darbuotojų, kurie turėjo ne tris poilsio dienas šį savaitgalį, kaip visi normalūs Lietuvos žmonės, o keturias. Juos pamatys tik šiandien. Tikėkimės, kad pasakos pabaiga bus laiminga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder