Bulvaras: Jau galima skųsti kaimynus

Bulvaras: Jau galima skųsti kaimynus

Nuo sausio 1 d. įsigaliojo draudimas rūkyti daugiabučių balkonuose. Klaipėdiečiai džiūgauja - pagaliau ant jų galvų nebeskraidys nuorūkos. Valio buvusiam sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai! Taigi, jau galima pradėti skųsti kaimynus, nes labai sudėtingas įgyvendinimo atžvilgiu išbalkoninimo ir rūkalių vijimo prie garyklų procesas prasidėjo. Ko gero, būtų buvę paprasčiau nulupti visus balkonus nuo daugiabučių.

Draudimas galioja, jeigu bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui balkone, bet jis turi pats siųsti pareiškimą Savivaldybės administracijai. Be to, prie namo, o gal ir prie kiekvieno balkono turi būti pastatyti rūkyti draudžiantys ženklai. Už tai atsako arba Savivaldybė, arba pastato administratorius. Kadangi sudaryta galimybė kaltinti vienam kitą, ženklai greitai neatsiras.

Fiksuoti pažeidimą ir rinkti įrodymus turi patys gyventojai. Pareigūnai į nusikaltimo vietą nevyks, specialiųjų pajėgų tam kurti taip pat neketinama. Kontroliuoti procesą įpareigoti savivaldybių viešosios tvarkos specialistai, ir taip jau iki ausų paskendę šiukšlių reikaluose. Vadinasi, kaimynas seks kaimyną, filmuos, rinks nuorūkas po balkonu, kad būtų galima nustatyti DNR. Tikėtina, kad uostamiestyje, užmiršusi "Klasco" dulkinimą, to uoliai imsis viena aktyviausių - Vitės - bendruomenių. Tai naujas jos fronto baras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder