Bulvaras: Ir papūsk tu jiems į "sėdimąją vietą"

Bulvaras: Ir papūsk tu jiems į "sėdimąją vietą"

Klaipėdoje iškritus sniegui ir šiek tiek pašalus keliaujantieji pro vadinamąjį Simonaitytės kalniuką atvipino žandikaulius ir ėmė vieni kitų klausinėti: "Kas čia vyksta, kad tokia košė žmonių? Gal jau pasibaigė karantinas ir prasidėjo "JAMAM" dienos, gal verslininkai ant kalniuko atidarė savo parduotuves?"

"Bulvaro" agentai taip pat sukluso, juolab kad ir ženklai bylojo, kad čia vyksta kažkas panašaus, kaip sovietų laikais, kai atveždavo bananų ir žmonės vienas kitam lipdavo per galvas, kad tik spėtų jų nusipirkti...

Visgi palypėjus ant kalniuko teko nusivilti - jokių akcijų, jokios prekybos, o bananais net iš tolo nekvepėjo... Buvo galima išvysti tik būrį kikenančių vaikų, lyg apsėstų ir suvaikėjusių jų tėvelių ar net senelių, su savo atžalomis besipešančių dėl rogučių ir metančių burtus, kuris pirmasis čiuoš nuo kalniuko... Negana to, seneliai ir tėveliai stumdėsi su vaikais ir kovojo dėl kiekvieno Simonaitytės kalniuko lopinėlio.

Vyriausybės karantino sąlygose nuolat pabrėžiama: "Negalima būriuotis keliems šeimos ūkiams", o čia sau vienu metu šimtai ar net tūkstančiai šeimos ūkių ir "papūsk tu jiems į sėdimąją vietą", nepabaidysi jų su policijos ekipažais ir raginimais.
Žinant tai, kad Lietuva pagal užsikrėtusiųjų skaičių 100 tūkstančių gyventojų pasaulyje yra tarp lyderių, ir matant, koks artimas kontaktas vyksta ant Simonaitytės kalniuko, kai kurie aplinkiniuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai šį kalniuką ėmė vadinti "Koronaviruso židinio kalniuku".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder