Bulvaras: Aliarmas: L. Stulpino medalis jau teikiamas slapta ir bet kam?

Bulvaras: Aliarmas: L. Stulpino medalis jau teikiamas slapta ir bet kam?

Į redakciją paskambinęs senas jūrų vilkas ("Bulvarui" jo pavardę ir koordinatės žinomos) net duso iš pasipiktinimo. Gal naujasis susisiekimo ministras Marius Skuodis nieko negirdėjo apie jūrų kapitoną Liudviką Stulpiną, kad jo medaliu apdovanojo Vidaus vandens kelių direkcijos valdininką. Apie tokį jūrininką klaipėdiečiai nėra net girdėję.

Beje, uostamiesčio jūrininkai ūžė kaip bitės avilyje, kai šiuo garbingu medaliu buvo apdovanojami uosto krovos kompanijų vadovai, net gydytojas. Pasirodo, pasak seno kapitono, tai, kad jis skirtas kauniečiui, juos tiesiog pribaigė. "Tegu ministras iš Nemunu plaukiančio laivelio persėda į tanklaivį ir pabando ji valdyti, kad pajustų skirtumą. Liudvikas tikriausiai kape apsivertė", - piktinosi senas jūrininkas.

Žinia, klaipėdiečiai savinasi L. Stulpino medalį ir mano, kad juo turi būti apdovanojami jūrų žmonės, o ne vidaus vandenų varlinėtojai. Jis negali būti duodamas bet kam. Yra įsteigtas 2013 m. ir juo apdovanota tik 13 žmonių. Be to, jis turi būti teikiamas per Jūrininkų vakarą Jūros šventės metu visų jūrininkų akivaizdoje, o ne slapta ministerijos kabinetuose.

Moralas būtų toks: pati Susisiekimo ministerija įsteigė šį medalį, tad kam nori, tam ir duoda. O varpų dūžiai Klaipėdoje jos nejaudina. Ji jų tiesiog negirdi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder