Televizija smurtauja prieš senjorus?

Televizija smurtauja prieš senjorus?

Birželio 15 dieną minima pasaulinė kovos prieš blogą elgesį su pagyvenusiais žmonėmis diena. Ta proga „TV publika“ klausė Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkės Kristinos Buslajevos, kaip elgiamasi su pagyvenusiais žmonėmis Lietuvoje ir kiek televizija domisi senjorų kasdienybe ir problemomis.

Kristina BUSLAJEVA:

- Manau, kad per televiziją žmonės žiūri linksmas laidas, nors aš pastaruosius vakarus žiūrėjau laidą „24 valandos“. Man baisu, ar tikrai mes tokie degradavę, jeigu filmuojamės tose laidose, keikiamės? Televizija tendencinga ir gąsdinanti.

Ji nerodo pozityvių laidų. Tik vis prašo: aukokit, aukokit, aukokit. Bet ar mes turime skambinti ir aukoti? Tai Vyriausybė turi žiūrėti, kodėl yra tiek žmonių, kuriems reikia pagalbos.

Reikia ieškoti priežasčių, nes pagalba, kai tu ją lengvai duodi, žmogų dar daugiau sugadina. Man taip atrodo.

Ir veidai televizijoje tie patys. Kartais man tenka dalyvauti organizuojant koncertus Žvejų rūmuose. Iš visų girdžiu sakant tą patį, kad televizijoje viskas kartojasi, viskas vienoda. Galėtų ji būti įvairesnė, nes į teatrą bilietai senjorams, nors ir su 50 procentų nuolaida, vis tiek ne visada įkandami.

Man patinka A.Maldeikienės laidos apie neturtingas šeimas. Jos pamokančios, bet kartais praslysta netikrumas. Žvaigždės, kurioms reikia išgyventi už minimalią pinigų sumą per savaitę, sukčiauja. Sako, aš turiu pažįstamų, nueina pas juos ir gauna paramą. Kažin, jeigu aš nueičiau paprašyti paramos, kaip tai daroma laidoje, ar man kas nemokamai ką duotų?

Pavyzdžiui, mano viena draugė, turinti 40 metų darbo stažą, pensijos gauna 150 eurų. Tegul seimūnai pabando už tokią sumą išgyventi. Ir sąžiningai, o ne su pažįstamų ir draugų pagalba.

Televizija irgi stengiasi išgyventi, rodo daug reklamos. O kas moka pinigus, pagal tą ir reikia šokti. Nemanau, kad televizija aukotų savo brangų laiką senjorų problemoms.

Kai buvo paskelbti senjorų metai, skirdavo kelias sekundes, bet šiaip televizija rodo daugiau jaunimui negu senjorams skirtų laidų.

Parengta pagal priedą „TV publika“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder