Suvaidinti animacinį herojų - ne vaikiškas darbas

Suvaidinti animacinį herojų - ne vaikiškas darbas

Kita vertus, šis skandalas sulaukė ir kitokių pasekmių: prodiuseriai suprato, kad įgarsinti pieštą personažą pakviesta žvaigždė - labai pelningas žingsnis. Kuriant "Liūtą Karalių" ilgai ir nesėkmingai bandyta prisikviesti Alą Pačino - jis turėjų įgarsinti liūtą Randą. Kad priviliotų garsų aktorių, dailininkai liūtui netgi suteikė panašumo į Alo Pačino herojų filme "Veidas su randu". Deja, A. Pačino atsisakė, o jo vieta atiteko Džeremiui Aironsui.

Na, o kaubojų Vudį iš "Žaislų istorijos" įgarsino pats Tomas Henksas. Už šį darbą, žvelgiant žvaigždžių masteliais, jam sumokėjo juokingą sumą - 50 tūkstančių dolerių, tačiau ją galima įvardyti kaip avansą, mat už antrąją filmo dalį Tomas gavo 5 mln. dolerių. Įdomu, koks bus atlygis, kai ekranuose pasirodys "Žaislų istorija-3"...

Tiesa, Holivudo žvaigždžių dalyvavimas ne visada yra animacinio filmo sėkmės garantas. Tokių pavyzdžių apstu - ir "Anastasija" (įgarsino Meg Rajan, Džonas Kjuzakas ir Kirsten Danst), ir "Sinbadas: septynių jūrų legenda" (Bredas Pitas, Ketrina Zeta-Džouns, Mišelė Pfaifer), ir "Skruzdėliukas Z" (Vudis Alenas, Šeron Stoun, Silvesteris Stalonė, Dženifer Lopes).

"Skruzdėliukas Z" įdomiausias savo išpūstu biudžetu, kurio didžioji dalis, žinoma, iškeliavo aktorių honorarams. Vien tik Dženier Lopes gavo pusę milijono dolerių!

Animacinių herojų garsinimo veteranu galima laikyti Tomą Henksą - be kaubojaus Vudžio, jis "suvaidino" net penkis personažus animaciniame filme "Svajonių traukinys".

Didžiausia sensacija

Didžiausia animacinių filmų sensacija tapo "Šrekas". Maikas Majersas ir Edis Merfis, įgarsinę Šreką ir Asilą, iš primirštų komikų tapo ryškiausiomis A klasės žvaigždėmis. O Kameron Dias (princesė Fiona) už šį darbą gavo savo pirmąjį honorarą su septyniais nuliukais. Reikia pasakyti, kad studija atlygį aktoriams dalijo broliškai: už pirmąją seriją visi gavo po 3 mln. dolerių, o už antrąją ir trečiąją - jau po 10 mln.

Be trijų pagrindinių "Šreko" personažų, filme dalyvauja dar visa krūva žvaigždžių - nuo šou ryklio Lario Kingo iki muzikantų Tomo Veitso ir Niko Keivo. Didžiulį darbą atliko ir Antonijus Banderas: jis įgarsino Batuotą Katiną ne tik holivudinei versijai, bet ir ispaniškai bei Lotynų Amerikos.

Kova dėl vaidmens

Būna ir taip, kad aktorius, atrodęs idealiu variantu vaidmeniui, bet jam visą laiką nesiseka. Pati nesėkmingiausia Holivudo žvaigždė, ko gero, yra Bilas Miurėjus. Jis turėjo "suvaidinti" Bazą iš "Žaislų istorijos" ir Salį "Monstrų biure", tačiau studijos per daug nuogąstavo, kad jo balsas pranoks medžiagą. Tačiau Bilas neliko be nieko - aktorius puikiai įgarsino katiną Garfildą to paties pavadinimo animaciniame filme.

Robertas de Niro taip ilgai svajojo įgarsinti animacinį herojų, kad tiesiog išplėšė Dono Lino vaidmenį filme "Visa tiesa apie ryklį" iš Džeimso Gandolfinio nagų. Tačiau žiurkės Spaiko filme "Srovės nublokšti" vaidmens Robertui jau nebeatidavė bei partikėjo ją Endžiui Serkisui (Golumui iš "Žiedų valdovo").

Taip, beje, gana dažnai nutinka - kai įžymi Holivudo žvaigždė atrankoje pralaimi mažiau žinomam artistui. Tame pačiame animaciniame filme "Srovės nublokšti" prancūzų varliuko vaidmenį sau matavo Džonis Depas, o galiausiai jį įgarsino Žanas Reno.

Dėl begemotės Glorijos "Madagaskare" vaidmens mušėsi Madona, Gven Stefani ir Dženifer Lopes, tačiau visas nugalėjo Džada Pinket, Vilo Smito žmona.

O būna ir taip, kad pakviesta žvaigždė animaciniam filmui padaro meškos paslaugą. Pavyzdžiui, Seleniją filmo "Artūras ir minimukai" amerikietiškoje versijoje įgarsino Madona. Kažin ar atsirado nors vienas kritikas, kuris nebūtų pašiepęs amžiaus skirtumo tarp popžvaigždės (49 m.) ir berniuko, įgarsinusio jos herojės mylimąjį (14 m.).

O ko norėti, juk animacinis filmas - nėra lengvas uždarbio būdas, tai rimtas darbas, ir vaidinti čia reikia taip gerai, kaip ir didžiajame kine - o gal net dar geriau!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder