Robertas Petrauskas įveikė tris ketvirtadalius "Lemtingų sprendimų"

Robertas Petrauskas įveikė tris ketvirtadalius "Lemtingų sprendimų"

Jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 6-ąją, 19.40 val. TV3 eteryje debiutuosianti jubiliejinio, dvidešimtojo, TV3 sezono premjera – intelektualus žaidimas „Kas? Kur? Kada?“ su Robertu Petrausku priešakyje TV3 žiūrovus kvies ne tik kokybiškai pramogauti prie televizorių ekranų, bet ir siūlys atstovauti TV3 Žiūrovų komandai, nugalėti Žinovus ir taip laimėti krūvą pinigų. Protų mūšių ir intelektualaus TV žaidimo vedėjas bei kūrybos vadovas R. Petrauskas tarp laidų rengimo, kūrimo ir filmavimo darbų randa laiko ir kitai savo aistrai – rašyti knygas.

„Knygos kalba pačios – užtenka atsiversti“, – paprašytas paaiškinti, apie ką bus antroji jo knyga, atsako Robertas. Knyga apie Antrąjį pasaulinį karą Europoje „Lemtingi sprendimai“ bus tokia pat stora kaip ir pirmoji – „Trečiojo Reicho triumfas“ – 600–700 puslapių. Autorius patikina, kad trys ketvirtadaliai jau „sudoroti“.

„Istorinė knyga tuo ir skiriasi nuo romano – ne aš esu siužeto kūrėjas ir įvykių autorius. Tie įvykiai jau praeityje ir aš rašau apie juos. Turiu susisteminti daug medžiagos, faktų, įvykių linijų ir visa tai paversti mozaika, kurią būtų įdomu skaityti. Daugiausia remiuosi užsienio šaltiniais“, – apie antrąją knygą kalba R. Petrauskas.

Kodėl kilo mintis išleisti knygą apie Antrojo pasaulinio karo įvykius Europoje? „Lietuvoje išleista nedaug knygų, kurios nagrinėtų šio karo įvykius Europoje. Taip, Lietuva karo kontekste yra plačiai išdiskutuota, tačiau Europa – kur kas mažiau. Jei kas pasišautų sekti mano pėdomis – būtų išties įdomu paskaityti“, – pasakoja knygos autorius.

Autorius prisipažįsta, kad be pirmosios knygos nebūtų buvę ir antrosios, tad ryžtingai linksi sakydamas, jog pradėtus darbus reikia pabaigti. Pirmoji R. Petrausko knyga buvo išleista 4 tūkstančių tiražu, vėliau tokiu pat pakartota.

Rytoj, trečiadienį, radijo stoties „Power Hit Radio“ ryto rubrikoje „9:11“ R. Petrauskas pats papasakos, ką reiškia būti intelektualaus televizijos žaidimo vedėju, protų mūšių ambasadoriumi Lietuvoje bei pats įsijaus į „Kas? Kur? Kada?“ dalyvio kailį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder