"Radijogama" - žodžiai iš minties, muzika iš širdies!

"Radijogama" - žodžiai iš minties, muzika iš širdies!

Klaipėdos krašto ir Vakarų Lietuvos radijo stotis "Radijogama" - dar visai jaunutė. Transliacijos prasidėjo 2010 metų balandžio 3 dieną. Jos kūrėjai sakosi norį atrasti savo radiją, skleisti patikimą informaciją Vakarų Lietuvos klausytojams su visa temų gama.

Ką ir kodėl kalbate per "Radijogamą"

Aleksas BAGDONAVIČIUS, Klaipėdos jaunimo centro direktorius; rengia laidą "Čia Aleksas"

Kalbu tiems žmonėms, kurie klauso "Radijogamos". Man patinka šios radijo stoties koncepcija, todėl tarytum kalbu savo bendraminčiams. Tiems, kuriems įdomu tai, kas vyksta šiandien. "Radijogama" siejasi su ramybe, joje - nieko rėkiančio. Ši radijo stotis neįkyri ir nebauginanti. Tarsi kuriamas klubas, kuris įkūnija ramų gyvenimą. Čia nesiremiama jokiais skandalais, tiesiog plaukiama į ramybės salą.

Jaunimo centro žurnalistės taip pat rengia laidas "Radijogamai". Mergaitės ruošiasi ir dirba labai atsakingai. Jos su jaunimu bendrauja netradiciniu būdu. Kalbama apie tai, kas aktualu - literatūrą, kiną, meną ir panašiai. Kiekviena tema nagrinėjama labai atidžiai.

Linas ŠVIRINAS, studijos "Grock" vadovas; laidos "Garsiakalbis" sumanytojas, rengėjas ir vedėjas

Mažų mažiausiai norisi, kad muzikuojantys žmonės turėtų savo tribūną, o iš jos sklistų informacija apie jų kūrybinę veiklą. Tiems žmonėms reikia savo laiko, vietos, erdvės ir sistemos, kuri skleistų informaciją. Žinoma, tai daro ir kitos informavimo priemonės, bet ten yra nusistovėjęs tam tikras darbo principas, formatas. Man norisi praplėsti tą formatą, kad jaunos iniciatyvos, kurios dažnai dėl savo dar nepatikimumo neranda atgarsio nusistovėjusiose informacijos skleidimo priemonėse, turėtų kur save realizuoti. Kadangi mano pagrindinis darbas siejasi su jaunimu, norisi, kad būtų vieta, kur jie galėtų pažinti vyresnių patirtį ir galėti būti greta jų, o ne atskirti. Būti laidos svečiu turi ir debiutantas, ir mūsų visų jau gerbiamas muzikantas.

Laidoje būna visaip. Kartais apsiribojame tik to svečio klausoma muzika, kuri formuoja skonį ar buvo reikšminga vienu ar kitu gyvenimo etapu. Jeigu leidžia techninės galimybės, bandome padaryti ir padarome gyvo garso radijo koncertą. Tai nėra paprasta radijo studijos sąlygomis, bet labai įdomu, nes tai visai ne tas koncertas, kuris įmanomas tradicinėmis sąlygomis, o priešingai - kupinas tam tikrų provokacijų, netikėtumų. Tai suteikia tam tikro žavesio, spontaniškumo ir organiškumo.

Vilius VIKTORAVIČIUS, Klaipėdos Marijos Taikos karalienės bažnyčios dekanas; rengia laidelę "Ar žinai, kuo tiki?"

Su "Radijogama" susidraugavome beveik nuo pat šios stoties įsikūrimo pradžios. Džiugu, kad čia, šalia verslo, ekonomikos, sveikatos, pramoginių laidelių, atsirado vietos ir mums. Per radiją kalbame todėl, kad žmonės gautų visapusišką informaciją - ne tik apie buitinius, ekonominius, politinius dalykus, bet ir apie dvasinius. Stengiamės būti atsvara visa užgožusiai popkultūrai. Norim, kad žmonės žinotų ne tik kad yra tokia bažnyčia, bet ir giliau ją suvoktų, suprastų, kokia maldos prasmė, kas yra liturgija, kodėl bažnyčioje klaupiamasi, žegnojamasi, ką reiškia krikštas, adventas, kaip krikščioniškai švęsti Kalėdas. Smagu, kad apie tai, kas svarbu, galime netylėti.

Roberta TAMULEVIČIŪTĖ, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė; rengia laidą "Sveika žinoti"

Kadangi mano, kaip visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės, dirbančios Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure, funkcija yra organizuoti visuomenės švietimą sveikatinimo klausimais ir pateikti patikimą informaciją, "Radijogama" labai tinkama bendradarbiavimui. Tai abipusė nauda, nes sutapo interesai. Laidoje "Sveika žinoti", kuri skirta visai visuomenei, aptariu įvairius sveikatos klausimus, kalbu apie ligas, susidariusias situacijas, įvairias akcijas, patikrinimus. Labai svarbu bendradarbiauti su radijo stotimi, nes tuomet informacija skleidžiama operatyviai.

Ką ir kodėl klausote per "Radijogamą"

Gintaras Vaičekauskas, "Balticum TV“ laidos "Reidas“ redaktorius ir vedėjas, žurnalistas, žmogus, kuris myli muziką

Mano darbo specifika tokia, kad muzikos klausausi nuolatos - visada keliaujant automobiliu. Muziką klausau pagal nuotaiką, su ja mes gimstame ir mirštame, todėl gera muzika man labai svarbi. Smagu girdėti gražią muziką, kurią “griežia” "Radijogama“. Norisi padėkoti už tai ką girdžiu per šią radijo stotį, nes netgi “popsas”, kurio aš nekenčiu, čia yra gražus. Patika ir tai, kad kartais galima išgirsti lengvo jazzroko, nors esu sunkesnės muzikos gerbėjas. Kadangi daug laiko praleidžiu vairuodamas, man asmeniškai svarbu, kad ši radijo stotis neįkyri ir groja muziką kuri miela mano širdžiai.

Kristina JATAUTAITĖ, dainininkė

"Radijogamos" klausausi todėl, kad tai vienas iš Lietuvos radijų, kuriame transliuojama nestandartinė muzika. Tai artima mano veiklai. Sutampa su tuo, ką dainuoju ir atlieku. Šioje radijo stotyje grojama man pati artimiausia ir mieliausia muzika. Džiaugiuosi, kad Klaipėdoje yra tokia stotis. Mano dienotvarkė įtempta, todėl klausausi kada išeina ir mėgstamų laidų neužfiksavau.

Robertas UŽGALIS, akordeonistas, tarptautinių akordeono muzikos festivalių "Vivat akordeon" rengėjas

Man pirmiausia imponuoja tai, kad "Radijogamoje" grojama gana daug nekomercinės muzikos. To neturi nė viena kita radijo stotis. Klausytis labai malonu, nes tai nėra pigi "popsinė" muzika, o aukšto lygio meniniai kūriniai, ir tai nenusibosta. Taigi svarbiausias išskirtinumas - instrumentinė muzika. Taip pat patinka neįkyri reklama, kuri nepriverčia perjungti stoties. Mėgstu ir muzikinę laidą, kurioje gali daugiau sužinoti apie muzikuojančius Klaipėdos žmones.

NIJOLĖ, nuolatinė "Radijogamos" klausytoja, turinti regos negalią

Jeigu turiu laiko, klausausi rytinės programos, stengiuosi nepraleisti ir dieninės. Kas man patinka? Tai alternatyva kitoms radijo stotims. "Radijogama" labai stengiasi, transliuoja daug gražių dalykų. Kartais iki ašarų susigraudinu, kai išgirstu lietuvišką liaudies muziką. Radijo stotys dažnai nesiskiria viena nuo kitos, o jie stengiasi būti kitokie. Mano dukrytė Emilija taip pat klausosi šios radijo stoties. Mano svajonė išsipildė ir Klaipėdoje pagaliau radijuje sekamos pasakos vaikams. Triskart valio. Čia viskas iš širdies į širdį.

Irena ARMONIENĖ, Klaipėdos etnokultūros centro vyr. specialistė-koordinatorė

Galimybės klausytis dienos metu, kadangi būnu darbe, nelabai turiu. Įsijungiu tik laisvu nuo darbo metu ir džiaugiuosi, kad groja maloni muzika, parinkta įvairiems skoniams. Man atrodo, kad ir skambantis popsas yra skoningai ir atsakingai parinktas. Manau, kad šita radijo stotis pritraukia nemažą būrį melomanų. Pasiklausau ir žinių, ypač džiaugiuosi, kad didelis dėmesys skiriamas kultūrai. Klausausi ir kelių laidų. Įdomu pasiklausyti jaunų žmonių, pradedančių muzikinę veiklą. Džiaugiuosi, kad vakarais vaikučiams yra sekamos pasakos. Tai labai sveikintinas dalykas. Labai gaila, kad neturiu galimybės klausytis nuolat.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder