Radijo ir televizijos komisija siūlo pusmečiui stabdyti „TVCI“ retransliacijas

Radijo ir televizijos komisija siūlo pusmečiui stabdyti „TVCI“ retransliacijas

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) siūlo pusmečiui stabdyti Rusijos televizijos programos „TVCI“ retransliacijas dėl karo ir nesantaikos kurstymo.

„Kadangi pažeidimai kartojasi, jie jau buvo bausti anksčiau, komisijoje nusprendėme, kad šįkart ribojimas bus didinamas, t.y. taikomas šešiems mėnesiams“, - BNS sakė LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Sprendimą per tris paras dar turi sankcionuoti Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Komisijos dėmesio sulaukė birželio 10 dieną transliuotoje laidoje „Teisė žinoti“ Rusijos Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio išsakyti komentarai, kuriais, kaip nustatė komisija, buvo kurstytas karas, nesantaika ir neapykanta tarp tautų. Laidoje V.Žirinovskis kalbėjo apie Ukrainos, nuo Moldovos atskirtos Padniestrės srities okupaciją.

Į komisijos posėdį buvo atvykęs televizijos atstovas, tačiau, anot R.Vaitekūno, jis pažeidimų nepripažino.

„Buvo atvykęs svečias, tačiau jis tiesiog patvirtino tą informaciją, kurią jie buvo atsiuntę raštu, kad jie nepripažįsta mūsų nuostatos, mūsų matymų dėl šioje programoje išsakytų teiginių“, - sakė jis.

Lietuva dėl pažeidimų pradėjo riboti rusiškų kanalų transliacijas nuo 2014-ųjų, kai Rusija aneksavo Krymą ir pradėjo remti separatistus Rytų Ukrainoje. „TVCI“ transliacijos šiemet jau buvo apribotos mėnesiui -  LRTK balandį nustatė, kad laidoje „Įvykių centre su Ana Prochorova“ apie 1991-ųjų Sausio 13-osios įvykius Lietuvoje buvo pateikta Lietuvą šmeižianti informacija.

„TVCI“ valdo Rusijos valstybinė televizijos kompanija „TV TSENTR“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder