Po antrojo pusfinalio: „Eurovizijos“ finale: bus ką veikti, tikrai“

Po antrojo pusfinalio: „Eurovizijos“ finale: bus ką veikti, tikrai“

Ketvirtadienio vakarą nuaidėjo antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, po kurio paaiškėjo visi finalo dalyviai. Po pusfinalio Ieva pasidalijo savo įspūdžiais.

Į finalą po antrojo pusfinalio pateko Serbija, Moldova, Vengrija, Ukraina, Švedija, Australija, Norvegija, Danija, Slovėnija ir Nyderlandai (Olandija).

Finale taip pat pasirodys ir pirmojo pusfinalio barjerą kartu su Ieva Zasimauskaite peržengusios šalys: Kipras, Austrija, Estija, Izraelis, Čekija, Albanija, Bulgarija, Suomija ir Airija. Taip pat ir konkurso šeimininkai portugalai bei didysis penketukas: Didžioji Britanija, Ispanija, Italija, Vokietija ir Prancūzija.

Iš trijų Baltijos šalių į finalą pateko tik dvi: Estija ir Lietuva. I. Zasimauskaitė neslėpė, kad gaila dėl latvės. „Šiandien kažkas buvo su garsu. Daugelis dalyvių, manau, nepadarė visko, ką galėjo padaryti, nes aš daugelį iš jų esu girdėjusi, todėl keista“, – kalbėjo Ieva.

O ar yra tokių dalyvių, dėl kurių ji labai džiaugiasi? „Dėl dano, mano mama pasakė, kad į „Euroviziją“ išleidžia ne tik dukrą, bet ir sūnų, – nusijuokė Ieva ir papasakojo, kad jos brolio išvaizda labai panaši į dano. – Labai panašus: barzda ir plaukai. Dėl australės džiaugiuosi, nes ji labai mielas žmogus. Manau, finale ji pasirodys geriau.“

Jai pačiai patinka Vokietijos, Ispanijos ir Prancūzijos dainos. „Finale bus ką veikti, tikrai“, – savo konkurentus įvertino Ieva.

Jau šiąnakt paaiškės, kelintu numeriu I. Zasimauskaitė pasirodys „Eurovizijos“ finale, tačiau pasibaigus pusfinaliui Ieva nuėjo miegoti, rezultatų nebelauks. „Audrius (Audrius Giržadas – DELFI) parašys žinutę ir gausiu ją jau tik atsikėlus ryte. Kadangi mano daina yra baladė, tai turbūt būsiu tarp greitesnių dainų ir tikrai nebūsiu tarp čeko ir australės, nes tarp jų dainavau pusfinalyje, – pasvarstymais dalijosi Ieva. – Man atrodo, tai neturi reikšmės, pasirodymas vis tiek turi būti geras.“

Trečiadienį ir ketvirtadienį Ieva praleido atokiau nuo žiniasklaidos: leido laiką su čia atvykusiais draugais, šeima, grožėjosi miestu.

Tiesa, trečiadienį ją kankino galvos skausmas, tačiau, kaip pati tikina, greičiausiai dėl to, jog jautė didelę įtampą dėl artėjančio finalo. Beje, trečiadienį Ieva dalyvavo populiariausio „Eurovizijos“ tinklaraščio Wiwibloggs valarėlyje, ten atliko kelias dainas.

Ketvirtadienį Ieva skyrė ramybei. „Buvau šventykloje, pavalgiau“, – šypsojosi pasakodama Ieva.

Ievą Zasimauskaitę finale pamatysime šeštadienio vakarą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder