Per šventes - tradicijų ir naujovių dermė

Per šventes - tradicijų ir naujovių dermė

Televizijos intensyviai ruošėsi šventėms tam, kad parodytų ypatingas programas žiūrovams. „TV publika“ domėjosi, ko vertėtų nepraleisti televizijos publikai per šventes.

LNK lankysis premjero namuose

Kūčių vakarą ketvirtus metus iš eilės žiūrovai išvys jau tradicinę šventinę laidą „Valanda su Rūta. Kūčios“. Laidoje diskutuos net trys dominikonų vienuoliai, broliai Pijus, Bernardas ir Lietuvoje gyvenantis prancūzas Markas Antuanas (Marc Antoine).

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius Kūčias pakvies švęsti į savo namus ir papasakos apie jų šeimoje esančias tradicijas. O šventąjį paplotėlį lauš lietuvis Martynas Girulis, kuris pasaulyje pirmasis turi bioninę, mintimis valdomą, ranką.

Jau penkeri metai, kai auksinis duetas - aktorius Marius Jampolskis ir Irūna - tvirtai laikosi šou pasaulio scenoje, todėl LNK nutarė surengti jubiliejinį penkmečio koncertą ir Kalėdų proga padovanoti LNK žiūrovams. Šio koncerto metu Marius ir Irūna pristatys naujausius teatralizuotus pasirodymus ir dainas.

Antrąją Kalėdų dieną „KK2 penktadienis“ žiūrovus kvies į stebuklingą pasakų pasaulį ir pasakos apie tai, kaip Bebenčiukas ir Raudonkepuraitė ieškojo laimės.

TV3 šventės su Žvaguliais ir geros kokybės kinu

TV3 televizija Kūčioms kviečia pradėti ruoštis kartu su garsiąja Žvagulių šeima. Eteryje bus rodoma speciali šventinė laida „Žvagulio Kūčios“. Po vakarienės laukia „Žiedų valdovo“ režisieriaus filmo, nominuoto net trims „Oskarams“, premjera - „Hobitas. Nelaukta kelionė“, vėliau - romantinė drama „Dangaus karalystė“ ir biografinė drama „Monako princesė“ su Nikole Kidman (Nicole Kidman).

Gruodžio 25-ąją į magišką pasaulį pakvies „Titaniko“ ir „Įsikūnijimo“ režisieriaus Džeimso Kamerono (James Cameron) prodiusuotas cirko pasirodymas „Saulės cirkas. Visatos pakrašty“. Vakare bus rodomas filmas „Pono Poperio pingvinai“ su Džimu Keriu (Jim Carrey), o 21 val. lietuviškoje premjeroje paaiškės, „Kaip pavogti žmoną“.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, TV3 rodys kalėdinį animacinį filmą „Mamuto Kalėdos“, vėliau - „Oskarui“ nominuotą animacinę komediją „Rio“.

LRT duoklė tradicijoms

Kūčių vakarą LRT rodys kalėdinį koncertą „Po angelo sparnu“ su būriu žvaigždžių.Tai pat Lietuvos televizija rodys tradicines transliacijas, be kurių neapsieina kone kiekviena šeima Kūčių vakarą. Tai Bernelių Mišių tiesioginė transliacija iš Vilniaus arkikatedros ir Kalėdų Mišios iš Vatikano Šv. Petro Bazilikos. Bei Kalėdinis popiežiaus sveikinimas miestui ir pasauliui „Urbi et Orbi“ tiesiogiai iš Vatikano.

Gruodžio 25-ąją bus transliuojama speciali kalėdinė projekto „Svajonę turiu“ laida.

Lietuvos televizija taip pat rodys keturioms 2014-ųjų „Sidabrinėms gervėms“ nominuotą Mariaus Ivaškevičiaus filmą „Santa“. Filmas pasakos apie lietuvės ir Kalėdų Senelio iš Suomijos meilės istoriją. Kūčių ir Kalėdų rytais nubusti padės išdykę ir stebuklingi nuotykiai su Džeronimu, Spaiku, Pinokiu ir kitais herojais. Ypač verta pamatyti „Pinokį“.

Parengta pagal priedą „TV publika“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder