Paramos koncertui „Gyventi gera“ sukurtos dainos žodžius parašė vėžiu sirgęs 10-metis Klaidas

Paramos koncertui „Gyventi gera“ sukurtos dainos žodžius parašė vėžiu sirgęs 10-metis Klaidas

Jau šį šeštadienį žiūrovai turės galimybę pamatyti pirmą kartą organizuojamą paramos fondo „Mamų unija“ koncertą „Gyventi gera“. Žiūrovų laukia staigmena - scenoje susivienys garsiausios muzikos žvaigždės, tarp jų: muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis - Stano, operos solistė Ieva Prudnikovaitė, Ieva Zasimauskaitė, Iglė Bernotaitytė ir Tadas Juodsnukis, Liepa Mondeikaitė - Norkevičienė. Atlikėjai paruošė įspūdingą pasirodymą ir visi kartu atliks specialiai projektui parašytą dainą, jai žodžius parašė paramos koncerto „Gyventi gera“ dainos konkurse dalyvavęs Klaidas, kuris sirgo onkologine liga. 

Paramos koncerto „Gyventi gera“ dainos konkursas pasibaigė, anketas pildė ir savo eilėraščius siuntė vaikai iš visos Lietuvos. Muzikos kūrėjai išrinko eilėraštį, kuris tapo paramos koncerto daina, jį sukūrė 10-metis Klaidas Klimavičius. Konkurso laimėtojo mama Ilona prasitarė, kad berniukas būdamas vos 5-erių susirgo onkologine liga - limfoblastine leukemija: „Šiuo metu esame sveiki ir jaučiamės gerai. Reguliariai lankomės patikrai pas gydytojus Santariškėse’’, - pasakoja ji. 

Žodžius dainai Klaidas sukūrė su mamos pagalba, o juos užrašyti ant lapo įkvėpė išgyventa kova su vėžiu. Berniukas ir jo mama Ilona pasakoja, kad apie „Mamų unijos“ organizuojamą koncertą „Gyventi gera“ ir dainos konkursą sužinojo iš socialinių tinklų. Užpildyti anketą Klaidą paskatino mama, nes iš pradžių jis drovėjosi ir abejojo savo sėkme: „Klaidas be galo protingas berniukas ir geriausias mokinys klaseje, jis gali pasirodyti drovus ir uždaras, bet namuose jis visiškai kitoks“, - teigia mama. 

Mama su sūnumi džiaugiasi, kad pasiryžo užpildyti anketą ir parodyti savo kūrybą: ,,Kūrybos procesas mus tik dar labiau suartino. Klaidas susirgo būdamas labai mažas, todėl nebuvo daug progų atvirai pasikalbėti apie jo ligą. Rašydami žodžius dainai mes atvirai pakalbėjome apie patirtus išgyvenimus, jis labai supratingas vaikas“.  

Klaido žodžiams muziką sukūrė paramos koncerto muzikos prodiuseris, šiais metais pripažintas geriausiu dainų autoriumi Lietuvoje Stanislavas Stavickis - Stano. „Gyventi gera“ paramos koncerte turėsime galimybę pamatyti pramogų pasaulio atstovus bei muzikos atlikėjus: Andrių Mamontovą, Vidą Bareikį, The Roop, Ievą Narkutę, Vaidą Baumilą ir daugelį kitų. Jie paruošė nuoširdžius pasirodymus, prie kurių prisidės ir patys paramos koncerto herojai, vaikai sergantys ir jau pasveikę nuo onkologinių ligų. Aukoti kvies visiems gerai žinomi veidai, koncerto vedėjai - Gabrielė Martirosian ir Simonas Storpirštis. 

Paramos koncertas „Gyventi gera“ kviečia dalintis gerumu jau šį šeštadienį, 21:00 valandą per LRT televiziją. 

 

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder