Obuolys nuo mylimojo

Be kamerų

Amerikiečių aktorė Gvineta Peltrou publikai pažįstama ir kaip "Oskaro" laimėtoja už pagrindinį vaidmenį filme "Įsimylėjęs Šekspyras", ir kaip buvusi Bredo Pito, o paskui Beno Afleko sužadėtinė. Ne taip seniai Gvineta ištekėjo už anglų muzikanto Kriso Martino, pagimdė dukrą ir pasinėrė į motinystę.

Pirmas ir paskutinis autografas, kurį savo gyvenime gavo Gvineta, pasirodė lemiamas. Jau po metų šitas parašas puikavosi jos santuokos kontrakte. O grupės "Coldplay" solistas, kurio balsas padarė jai tokį įspūdį, jog brangiausia Holivudo aktorė nubėgo pas jį į grimavimo kambarį, dabar kiekvieną rytą dainuoja jos vonioje.

"Dabar aš tapsiu nepasiekiama režisieriams, - sakė Gvineta. - Anksčiau su malonumu perskaitydavau po keletą scenarijų per savaitę ir filmuodavausi visokiausių žanrų filmuose. Tačiau dabar net nežinau, kokį šedevrą privalo man pasiūlyti, kad susidomėčiau. Artimiausius metus aš noriu būti greta dukros ir nieko kito neveikti."

Kodėl jūs pavadinote dukrą Apple (lietuviškai - obuolys. - Vert. past.)?

Mano vyras - poetas ir roko muzikantas. Šį vardą sugalvojo jis, bet ir man jis labai patiko. Mano dukra - tiesiog stebuklas. Aš labai mėgstu vaikščioti po vaikų drabužių parduotuves. Pavyzdžiui, vakar nupirkau nuostabius džinsiukus... Matote, kalbėti apie tokius daiktus man dabar daug maloniau negu apie naujus filmus arba Holivudo nuogirdas!

Tėčio dukra

Dar vaikystėje Gvineta buvo tikra, jog ištekės tik vieną kartą ir visam laikui. Prieš akis ji matė tėvų pavyzdį. Jie dievino vienas kitą ir vienintelę dukterį. Kai vienuolikametė Gvineta pareiškė norinti persikelti iš Los Andželo į Niujorką, jie tuoj pat surado naujus namus. Paskui mergaitė nusprendė, jog jai mirtinai reikia vaidinti vietiniame teatre - ir jos mama Blait Daner, aktorė, už rankutės nuvedė dukterį ten. O tėvas Briusas Peltrou, įtakingas TV prodiuseris, supažindino penkiolikametę Gvinetą su visais įtakingais šou verslo žmonėmis (pavyzdžiui, su Stivenu Spylbergu tėvas ir duktė Peltrou kiekvieną šventadienį eidavo į kiną).

Kalbama, jog motinystė jus atpratino nuo tokio blogo įpročio kaip rūkymas. Tai tiesa?

Taip, anksčiau aš surūkydavau po 90 cigarečių per dieną. Tai buvo tikras savęs žudymas! Bet aš mečiau, kai man buvo beveik 25 metai, ir nuo to laiko leidau sau tik vieną cigaretę per mėnesį vakarėliuose. Pastojusi galutinai atsisakiau cigarečių ir nesiruošiu prie šių nuodų grįžti.

O kur jūs dabar daugiau praleidžiate laiko: JAV ar vyro tėvynėje Anglijoje?

Dalinu laiką po lygiai tarp abiejų šalių. Labai keista stebėti tai, kaip pasikeitė europiečių požiūris į JAV ir amerikiečius, nors savo atžvilgiu šito ir nejaučiu. Vis dėlto aš manau, jog Amerikoje yra daug gero ir jokie mūsų vyriausybės planai negali to, kas gera, užbraukti. Neslėpsiu, aš dažnai ginčijuosi šiomis temomis su pažįstamais anglais.

Ir su vyru ginčijatės?

Jūs turite omenyje politines temas ar apskritai? Ne, mūsų šeimoje - meilė ir sutarimas.

Su Bredu Pitu Gvineta buvo susižadėjusi. Leonardą Di Kapriją pavarė po trečio pasimatymo. Beną Afleką nukamavo nuolatiniais skambučiais. Tačiau susitikinėdama su juo Gvinet visur nešiojosi su savimi trijų pačių mylimiausių savo vyrų nuotraukas - tėvo, mirusio vos prieš metus, senelio Bastero ir savo pirmojo "tikro" berniuko Harisono Kravitco. Jis užsimušė su motociklu, būdamas 18 metų, ir Gvinetai jų santykai ligi šiol liko tyros meilės idealu.

Tačiau kai Krisas Martinas pasirašė aktorės ištiestame popieriaus lape ir droviai nusišypsojo, Gvineta kažkaip suprato, jog būtent jo ieškojo visą gyvenimą.

Naujame filme "Dangaus kapitonas ir ateities pasaulis" jūs suvaidinote žurnalistę. O kokie jūsų santykai su spauda realiame gyvenime?

Profesionalius žurnalistus aš labai gerbiu, ir man buvo labai įdomu vaidinti šį vaidmenį. Bet jei kalbėtume apie tuos žmones, kurie rašo amerikiečių ir anglų bulvariniams laikraščiams, tai jau visai kita istorija... Na, spręskite patys: skirti didžiulius straipsnius tam, keliais numeriais padidėjo nėštumo metu mano krūtinė, - argi tai rimta?

O, Marlen!

Sakėte, jog tik tikras šedevras gali priversti jus artimiausiais metais išeiti į filmavimo aikštelę. Ar jums niekuomet nesinorėjo pačiai parašyti scenarijų?

Ne, čia aš neturiu jokios patirties. Bet štai kas dar mane domina, be aktorės profesijos, - prodiuserio darbas. Aš turiu dvi nedideles kino kompanijas - Niujorke ir Londone. Ir visai neseniai man pasiūlė labai įdomų projektą - filmą apie Marleną Dytrich. Tikiuosi, jog filmavimas prasidės ne anksčiau kaip kitą rudenį - šiuo atveju aš pati Marleną ir vaidinsiu.

 

Parengta pagal užsienio spaudą

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder