"Negaliu tylėti" - apie gydymą kamieninėmis ląstelėmis

"Negaliu tylėti" - apie gydymą kamieninėmis ląstelėmis

„Mes jau skrisime penktą kartą, nes rezultatai iš tikrųjų yra labai geri - mūsų dukrytė sustiprėjo, kalbėti pradėjo ir savarankiškai jau pavaikšto“, - gydymu kamieninėmis ląstelėmis džiaugėsi Kamilės mama Erika Švenčionienė. Mergaitės tėtis Gvidas pritarė savo žmonai. Prieš metus jo dukra buvo tarsi guminė, o dabar ji tvirta. Neseniai paprašė ją užrašyti į muzikos mokyklą.

Veiksmingą gydymą savo sergančiai atžalai tėvai surado užsienyje.

„Tada, kada mums labiausiai reikėjo valstybės paramos, ji nusisuko nuo mūsų“, - nusivylimo Lietuvos įstatymais neslėpė Erika. Tačiau ji drąsino judėti į priekį kitas tokio paties likimo šeimas.

Šešiametės Kamilės mama Vitalija Murnikienė neslėpė, kad gydymas stipriai ištuštino jos šeimos kišenes.

„Mes neužsisakome viešbučio, nes taupome pinigėlius. Viena procedūra kainuoja 15000 litų , o mes dabar skrendame jau trečią kartą“, - pasakojo V.Murnikienė, turinti nemažai skolų ir neprarandanti vilties, kad toks gydymas netrukus atsiras ir Lietuvoje.

Gydymas kamieninėmis ląstelėmis yra efektyviausia pagalba ir Andriaus Kuktos dukrai, dviejų metukų Austėjai.

„Ženkliai pastebėjome, jog jau po pirmos injekcijos dukrytė tapo aktyvesnė, pradėjo domėtis žaislais ir ėmė daugiau suprasti“, - džiugiai kalbėjo sergančią atžalą auginantis vyras.

Biomedicinos mokslų daktaras Adas Darinskas pats būdamas optimistu suteikė tėvams bei jų vaikams viltį, kad gydymo kamieninėmis ląstelėmis Lietuvoje gali sulaukti jau šį rudenį.

Šeimų, kurios nepaisydamos nieko nenuleidžia rankų, pasakojimai - trečiadienį 18.55 val. pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder