Metams stabdoma „RTR Planeta“ transliacija

Metams stabdoma „RTR Planeta“ transliacija

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį nusprendė įpareigoti transliuotojus Lietuvoje metus nerodyti rusiško kanalo „RTR Planeta“.

Komisija teigia, kad per pastaruosius metus nustatyti trys atvejai, kai per šią šią televiziją buvo kurstomas karas ir neapykanta.

Komisijos teigimu, per vieną „RTR Planeta“ rodytą laidą pernai kovą buvo grasinama sunaikinti Jungtines Valstijas, atstatyti Sovietų Sąjungą su visomis buvusiomis teritorijomis. Kitoje laidoje gegužę skambėjo grasinimai užimti Baltijos šalis, teigia komisija.

Švedijoje registruoto kanalo „RTR Planeta“ retransliacijos Lietuvoje dėl karo ir neapykantos kurstymo jau buvo draudžiamos du kartus – 2015-aisiais ir 2016-aisiais. Abukart ribojimai taikyti trims mėnesiams dėl Rusijos parlamentaro Vladimiro Žirinovskio pasisakymų televizijos laidose.

Lietuvos transliuotojai 2015-aisiais buvo įpareigoti perkelti „RTR Planeta“ į mokamų programų paketą, tačiau po Europos Komisijos signalų, kad gali būti pažeista ES teisė, kommisija ribojimą atšaukė.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder