Kviečia „Vieno aktoriaus teatras“: radijo susitikimai, televizijos „skrajojantys ežerai“, poetiniai pasivaikščiojimai „Naktigonėse“

Kviečia „Vieno aktoriaus teatras“: radijo susitikimai, televizijos „skrajojantys ežerai“, poetiniai pasivaikščiojimai „Naktigonėse“

Viešoji įstaiga „Vieno aktoriaus teatras“, kurią 2004 m. įsteigė ir jai vadovauja aktorius, režisierius Sigutis Jačėnas, ne tik leidžia unikalią kompaktinių plokštelių kolekciją „Lietuvių aktorių balsai“, bet ir rengia TV bei radijo laidas, organizuoja poezijos ir muzikos šventę „Naktigonės“.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Šiandien 14 val. per Extra FM radijo laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ − pokalbis su žmogumi legenda, tolimųjų plaukiojimų kapitonu Sigitu Šileriu. Kodėl legenda? O kas dar iš jūrų kapitonų yra bendrapavardis su vokiečių poetu, dramaturgu, filosofu, istoriku Frydrichu Šileriu? Arba, lietuvių kilmės Nobelio ekonomikos premijos laureatu, prof. Robertu Šileriu? Kas kitas 1957 m. į pirmą plaukojimą jūromis išplaukė su dabartiniu Klaipėdos miesto simboliu burlaiviu „Meridianas“, 2009-aisiais tapo pirmuoju Metų jūrininku, pirmasis vadovavo Lietuvos saugios laivybos administracijai ir buvo konsulu Kaliningrade? Laidoje nuotaikingas pokalbis ne tik apie jūrininkų problemas, bet ir apie šeimą, skaniausią „šnapsą“ ir gražiausias merginas.

Redakcijos archyvo nuotr.

Sekmadienį (08 20 d.) 9 val. per Balticum TV laidoje „Skrajojantys ežerai. Baltų mitai ir simboliai“ – pokalbis apie dangaus šviesulių mitinius vaizdinius Molėtų krašto muziejaus Etnografinėje sodyboje ir Senovinėje dangaus šviesulių stebykloje. Etnokosmologas Jonas Vaiškūnas atskleis, kada Lietuvos danguje matome daugiausia žvaigždžių, su kuo mūsų protėviai siejo dangaus šviesulius, koks senasis lietuvių zodiakas ir ką simbolizuoja verpsčių ornamentai.

Sauliaus JANKAUSKO nuotr.

Pirmadienį (08 21 d.), jau ne per TV ar radiją, „Vieno aktoriaus teatras“  kviečia susitikti dešimtą (ir paskutinį) kartą rengiamoje poezijos ir muzikos šventėje „Naktigonės“. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje Šiaulių dramos teatro aktorės Nomedos Bėčiūtės skaitymų valandoje „Pasivaikščiojimas“ skambės poetų Juditos Vaičiūnaitės, Jono Strielkūno, Sigito Gedos, Marcelijaus Martinaičio ir Gintaro Gutausko kūryba. Dalyvaus gitaristas Julius Kurauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder