Ir kalba, ir rodo „Vieno aktoriaus teatras“

Ir kalba, ir rodo „Vieno aktoriaus teatras“

2017 m. Viešoji įstaiga „Vieno aktoriaus teatras“ įgyvendina vieną televizijos ir du radijo projektus, kuriuos iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Nuo š. m. kovo 11 d. kiekvieną šeštadienį 14 val. radijo stoties „Extra FM“ programoje transliuojama Sigučio Jačėno vedama pokalbių laida „Susitikimai Teatro aikštėje“. Šį savaitgalį laidos svečias − Klaipėdos krašto dienraščio „Vakarų ekspresas“, kurio pirmasis numeris pasirodė rugsėjo 15-ąją prieš 27 metus, vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus, linkintis sau ir mums visiems sulaukti kuo daugiau gerų naujienų.

Laidoje – prisiminimai apie Sąjūdžio Klaipėdoje pradžią, leidinio atsiradimo ir vardo istoriją, dienraščio „mamą“. Apie redakcijos kasdienybę, kurios darbų ciklas – 24 valandos per parą, apie kardinaliai pasikeitusius laikus ir spaudos „svorį“, apie sunkumus ir sumanymus, kaip dar galėtume išsaugoti nykstančią spaudą, kuri jau seniai nebėra komercija, apie Smiltynę − pasaulio paplūdimį Nr. 1 ir apie tai, kas neramina Klaipėdoje.

Nuo š. m. balandžio 16 d. kiekvieną sekmadienį 9 val. Balticum TV transliuoja kultūros laidų ciklą „Skrajojantys ežerai. Baltų mitai ir simboliai“. Rugsėjo 17-osios rytą laidoje „Ugnies mitinė samprata“ etnologė Dalia Senvaitytė papasakos apie ugnį baltų pasaulėžiūroje: kokios yra ugnies rūšys ir kokie yra ugnies vardai, kaip senovėje buvo reglamentuojamas elgesys su ugnimi, kokios yra ugnies ritualinės funkcijos.

Dar laidoje pamatysite ir išgirsite padavimą „Ugnies prasivėdinimas“, kurį smėlyje nupiešė dailininkė Monika Furmanavičiūtė, o skambant kompozitoriaus Kristijono Lučinsko muzikai perskaitė aktorius Sigutis Jačėnas. Laidų autorė ir vedėja Nijolė Jačėnienė, operatorius Saulius Gudas, videomontažo inžinierius Algis Galatiltis.

Nuo vasario 16 d. antradieniais ir ketvirtadieniais „Extra FM“ eteryje skamba ir skambės iki Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio „100 metų − 100 šaukinių!“ Jų metu pristatomos 100 žymiausių praeities veikėjų, kurie nusipelnė Lietuvai ir garsino jos vardą pasaulyje, biografijos, per kurias išryškėja esminiai Lietuvos istorijos, visuomenės, kultūros raidos momentai.

Visų laidų įrašų archyvai talpinami projektų rengėjo tinklapyje www.sukasiplanetos.net

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder