Ieva po finalo neliūdi: „Esu laiminga, vieta – nesvarbu“

Ieva po finalo neliūdi: „Esu laiminga, vieta – nesvarbu“

„Eurovizijos“ dainų konkurse Lisabonoje dvyliktąją vietą užėmusi Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė po finalo sakė, kad visiškai neliūdi, jog neišsipildė lažybų bendrovių prognozės apie vietą geriausiųjų dešimtuke, o gal net ir penketuke.

Po renginio, kuriame triumfavo Izraelio atstovė Netta, iš „Altice“ arenos išėjusią I.Zasimauskaitę pasitiko būrelis gerbėjų su Lietuvos trispalvėmis, tėvai ir bičiuliai.

Būrys draugų jos laukė ir prie viešbučio – jie Ievai padovanojo gėlių vainiką ir patikino – ji tikrai neturi dėl ko liūdėti.

Švęsti „Eurovizijos“ finalo pabaigos į Lisabonoje įkurtą „Eurovizijos“ klubą Ieva nebūtų suspėjusi net ir norėdama – po trijų valandų jos jau laukė kelionė į oro uostą ir skrydis į Lietuvą.

“Esu labai laiminga. Keista, kad viskas jau baigėsi. Visi komentarai, kad dėl mano pasirodymo susivienijo visa Lietuva, man tai nerealu.

Kaip jaučiausi scenoje? Atrodė, kad Dievas apkabinęs. Buvo labai gera, ramu viduje. Dieviškas jausmas“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Pelnytos vietos ji nelikusi sureikšminti.

„Nesvarbu vieta – penkta, dvylikta ar dešimta, tai tik skaičiai. Laiko atsukti negaliu, nieko pakeisti – irgi. Bet jei galėčiau kažką pakeisti, nekeisčiau nieko, viską būčiau dariusi taip pat.

Palietėm be galo daug širdžių Europoj, tai svarbiausia“, – kalbėjo Lietuvos atstovė.

Pirmąją vietą pelniusi izraelietė Netta, neslėpė Ieva, nebuvo jos favoritė.

„Ką manau apie laimėtoją? Nieko nemanau. Džiaugiausi, kai pirmavo austras. Nebūčiau Nettos rinkusi laimėtoja, bet ji laimėjo, todėl reikia pasidžiaugti laimėtoja“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Lažybininkų prognozės prieš finalą buvo privertusios nemažai lietuvių patikėti, kad mūsų šalies atstovė bus tarp „Eurovizijos“ lyderių.

12-ąją vietą „Eurovizijoje” užėmusi I.Zasimauskaitė: „Nieko negalėjau padaryti kitaip”

Taip nenutiko, tačiau Ieva tikino, kad nenusivylė.

„Kai balsavo komisija, gal ir galvojau – na, kodėl neduoda balų? Buvo nusvirę rankos. Paskui pagalvojau apie tai, ką sakiau finalo rytą. Kad nereikia kreipti dėmesio į skaičius. Aš nemėtau tritaškių, čia – ne sportas.

Po finalo permečiau akimis komentarus – visi už mane, komandą džiaugiasi, kalba apie vienybę. Man atrodo, tai buvo geriausia, ką galėjau padaryti.

Esu visiems be galo dėkinga, laiminga matydama, kiek žmonių pasirodymo įrašu pasidalino. Kad pamiršome politinius dalykus, nelaimes, ligas, buvome laimėje ir euforijoje. Viskas gerai“, – sakė I.Zasimauskaitė.

Viešbutyje Ievos ir jos vyro Mariaus laukė bendraminčiai ir draugai.

Grįžusi į Lietuvą, ji ketina jau po savaitės kartu su „eurovizinės“ dainos „When We're Old“ autoriumi Vytautu Bikumi pristatyti naują dainą.

„Ją spėjome įrašyti dar prieš „Euroviziją“, ji apie šį „eurovizinį“ laikotarpį, apie jausmus, kurie žmogų užplūsta“, – pasakojo Ieva.

Po savaitės ji vyks į Turkiją, kur ilsėsis ir surengs tris koncertus, o tada grįžusi į Lietuvą įrašinės savo pirmąjį albumą.

„Euroviziją“ įsivaizdavau kitaip, nenujaučiau, kad čia – tiek darbo. Tai – nereali patirtis bet kuriam atlikėjui. Norėčiau, kad visi pamatytų, koks tai darbas, intensyvumas, kiek kantrybės reikalaujantis procesas, kiek savęs įdėti reikia.

Kaip atlikėjas, žmogus šimtu procentų čia patobulėji. Bet ar aš tai kartočiau? Jei rytoj reikėtų pildyti anketą, nepildyčiau. Tiesa, nežinau, kas bus toliau“, – kalbėjo Ieva.

Skubėdama krautis lagamino prieš rytinį skrydį į Lietuvą, ji pokalbį baigė juokdamasi. „Ką pirmiausia padarysiu, grįžusi namo? Labai noriu išsikepti kugelį“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder