Gražus, turtingas, bet nelaimingas...

Be kamerų

Jis - Kianas Ryvsas. Turtingas ir gražus Holivudo aktorius. Bet kaip varnas ant aukso krūvos netupi. Be gailesčio švaistydamas pinigus, jaučia malonumą. Gal už ką nors Kianas atsiskaito, ką nors išpirkinėja ar vaikosi šlovės? O gal aktorius nori, kad jį mylėtų ne už grožį ir populiarumą, o už paprastas žmogiškąsias dorybes?.. Visa esmė, jog gyvenimas Kiano nelepino. Ne kartą jį skaudžiai "talžė per veidą".

Gyvenimas taip jau sudėtas - "daug gerai" nebūna, bet "daug blogai" - visada. Vargšeliui Kianui Ryvsui teko išgyventi vieną po kitos kelias mirtis ir žinią apie tai, kad jo mylima sesuo sunkiai serga leukemija. Kaip šypsotis prieš kamerą, vaidinti superherojų ir aistringai dūsauti su partnere filmavimo aikštelėje, kai širdis plyšta iš skausmo. Kaip atgaivinti išėjusiuosius bei padėti artimam žmogui susitvarkyti su skausmu, jei esi ne Dievas?

Kianas sustingusiu žvilgsniu padeginėjo piešiamo popieriaus skiauteles ir mėtė jas į puodelį. Jo lūpos šnabždėjo maldą. Kažkada jis įtikėjo į budizmą, nes manė, kad religija padės pakelti seserį iš mirties patalo ir padės neišprotėti pačiam.

Visus šiuos sakramentus jis, nieko nesigėdindamas, atlikinėjo "Matricos" tęsinio filmavimo aikštelėje. Būdavo vaidina, ir staiga, niekam nieko nesakęs, nueina į šalį. Ant jo peties ne kartą kolegos uždėdavo rankas: "Kas tau?" O jis tik ženklu rodė, kad jo nereikia liesti. Jį buvo apėmusi baisi depresija, kurią išgyvena artimo netekęs žmogus.

Homoseksualas?

Jo sesuo Kim buvo vienintelė moteris, kurią Kianas dievino ir labai mylėjo. Motinos nekentė. Ji vaikus tik paleido į pasaulį. Meilę ir šilumą jie gavo kaip gėlės - iš saulės. Todėl Kianas ir Kim karštai mylėjo vienas kitą. Vaikystėje kartą Kianui pamelavo, jog jo sesuo Kim važiuoja į Havajus aplankyti senelės. Berniukas tol verkė sode, kol suaugusieji pasakė tiesą.

Mama Patrika - anglė. Ji - šokėja, lengvų flirtų ir romanų gerbėja. Ištekėjo už Kiano tėvo iš meilės, tačiau santuokos ilgai neištvėrė. Visi jos vaikai - nuo skirtingų vyrų.

Tėvas Semas už narkotikus pateko į kalėjimą, kai Ryvsui buvo 12 metų. Vaikiui nesaldu buvo gyventi tokioje "darnioje" šeimoje. Ir šiandien galima tik spėlioti, ar šie negerumai šeimoje ir išugdė Kiano polinkį į homoseksualizmą?..

"Kaip?! Ryvsas - "žydras"?! Šalin rankas nuo mylimiausio aktoriaus!", - skandavo fanai prie bulvarinio leidinio redakcijos, kai pirmąkart pasirodė žinutė apie netradicinius seksualinius Kiano polinkius. Merginos pjaustėsi venas, saldieji berniukai ilgesingai vartė akis.

Galbūt įrodymų ir nėra, bet kodėl Kianas iki šiol vienas?... Kodėl kai kurie vyrai, tarp jų ir režisieriai, prisipažino su Ryvsu turėję audringą romaną?.. O gal tai tik gandai?

Auka

Ryvsas turėjo ir draugę - Dženifer Saim. Bulvarinė spauda tuomet rašė, "ar romanas su aktore ir kitomis moterimis - "apsaugos skydas", padedantis nuslėpti tikrąsias homoseksualaus aktoriaus aistras".

Tačiau viskas buvo kiek kitaip: Saim išties ruošėsi gimdyti Ryvso kūdikį. Bet vaikelis (visiems jau buvo žinoma, kad gims duktė, o būsimieji tėveliai sugalvojo net vardą) paskutiniosiomis nėštumo savaitėmis mirė įsčiose. Mirties priežastis - virkštelės trombas.

Po šio įvykio Dženifer puolė į depresiją - daug gėrė ir uostė "koką". Bet tai tęsėsi neilgai. Vieną dieną, vairuodama džipą, ji įsirėžė į stovėjusius automobilius. Smūgis buvo stiprus - merginos kūną rado kelis metrus nuo mašinos.

Išvakarėse Saima svečiavosi pas Merliną Mensoną, kuris neslėpė savo meilės kokainui. "Baltąjį nuodą" medicinos ekspertai aptiko ir mirusiosios kraujyje. Kianas draugę palaidojo šalia jų dukters kapo.

Po šio siaubingo įvykio Ryvsas susuko jaudinantį filmą apie saugos diržus, kurių jo sužadėtinė nelaimės dieną buvo neprisisegusi. Aktorius ir šiandien bendrauja su Saimos motina - padeda jai teistis su M. Mensonu, kurį žuvusiosios artimieji kaltina dėl tyčinės Dženifer žmogžudystės.

Bomžas

Ryvsas niekada nieko nevilioja. Tai jį suvilioja. Jis gyvena nuo filmavimo iki filmavimo, o laisvomis valandėlėmis skaito mėgstamą V. Šekspyrą ir A. Stanislavskį. Bet kartais jame sukyla nepaaiškinamų jausmų audra ir jis lekia ieškoti aštrių pojūčių.

Tokiais momentais Kianas pašokdavo nuo sofos, puldavo į striptizo klubą, išsirinkdavo sau dvi tris gražutes striptizo šokėjas ir pakviesdavo jas "gerai praleisti laiką". Išsinuomavęs privatų lėktuvą, jis skrisdavo su "pupytėmis" velniai žino kur linksmintis...

Praėjęs Kiano gimtadienis buvo audringas ir prabangus - 29-iems žmonėms jis išnuomojo salą su įvairiais malonumais. Aplink laužą su Ryvsu šoko Bredas Pitas, Driu Berimor ir kiti. Holivudo šykštuoliai, vienas kitam perpasakodami gimtadienio įspūdžius, sukiojo rodomuoju pirštu prie smilkinio, manydami, kad tai - beprotystė.

Ryvsas mano kiek kitaip. Jis nenori turėti keliolika vilų, butų ir daug automobilių. Buvo laikas, kai aktorius gyveno arba pas seserį, arba nuomavosi butą. T. y. buvo "bomžas". Aktoriui neįdomus "perspektyvaus turtuolio" vaidmuo. Jam rūpi užsidėti šalmą, sėsti už motociklo vairo ir važiuoti velnišku greičiu.

Tiesa, po Dženifer mirties jis vos nežuvo, kai nesavas lėkė, kur akys mato. Jo motociklas vertėsi kelis kartus. Kianas krito ant akmens ir smarkiai susitrenkė.

Visas jo kūnas randuotas. Prieš 15 metų, lėkdamas kalnais, "išskrido" iš motociklo balno, ir, nukritęs ant akmenų, persirėžė pilvą. Dabar ten puikuojasi didžiulis vertikalus randas.

Taip rizikuodamas aktorius bjauroja savo kūną. Tačiau trys raukšlelės ir vos platesnės nosies šnervės jį taip erzino, kad visai neseniai jis pasidarė plastinę operaciją, už kurią paklojo 150 tūkstančių dolerių.

Neurotikas

Be Dženifer Kianas turėjo dar kelias moteris. Bet visos jos buvo "vienai dienai". Ir tik vienintelė Amanda de Kadenė, buvusi grupės "Diuran Diuran" gitaristo Džono Teiloro žmona, sugebėjo tapti jo drauge. Tik drauge, bet ne meiluže.

Gal jis išties dievina tik vyrus?.. Su Amanda ir jos dukra jie net lankė anoniminių alkoholikų užsiėmimus, kad atsikratytų pražūtingos priklausomybės.

Po Dženifer žūties, Amanda padėjo Kianui atsigauti. Su ja aktorius rodydavosi viešumoje - laikydavosi už jos rankos kaip mažas vaikas. Ryvsą taip sukrėtė Dženifer ir dukters mirtys, kad ir dabar jis bijo sekso su merginomis, nes būgštauja, kad kuri nors gali pastoti. "Aš geriau onanizuosiuos", - kartą jis išsitarė vienam žurnalistui.

"Būtų neblogai sukurti šeimą, - sako aktorius, - bet kur surasti tokį žmogų, kuris sutiktų gyventi su manimi ir juodomis mano mintimis?"

Kol kas Kianas atsidavęs slaugo savo sergančią seserį. Havajuose jai nupirko namą-ligoninę, gydytojus ir aptarnaujantį personalą. Štai kur jis išleido daug pinigų... Mylimai seseriai aktorius pasirengęs nupirkti visą pasaulį, kad tik ji liktų gyva.

Kokia bus Ryvso reakcija, kai ji mirs, sunku įsivaizduoti. Pagal horoskopą jis gimė "Triušio valandą" - nuo 5 iki 7 val. ryto. "Tai jausmingi, sentimentalūs, savo norus tuoj pat įgyvendinantys žmonės. Triušiai - dideli fantazuotojai, turintys lakią vaizduotę. Jų išorė apgaulinga, nes šie žmonės niekam neatsiskleidžia. Jie - puikūs gyvenimo aktoriai. Daug kas jų gyvenime priklauso nuo nuotaikos ir dvasinės būsenos", - taip psichologai apibūdina Ryvsą.

"Kam pasakoti apie mano išvaizdą ir asmeninį gyvenimą - ką valgau, geriu, rūkau, su kuo miegu?.. Jei kas nors ir susidomės, kokia ji, mano siela, ir koks mano vidinis pasaulis..." - šioje vietoje Kianas nutraukė pokalbį su žurnalistu, kuriam pareiškė, jog niekada neaptarinės to "kas manyje". Po to demonstratyviai atsistojo ir išėjo... Aukštas, gražus, bet labai nelaimingas...

Parengta pagal užsienio spaudą

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder