„Eurovizijos“ rengėjai nusprendė: „On Fire“ kitąmet neskambės

„Eurovizijos“ rengėjai nusprendė: „On Fire“ kitąmet neskambės

Kaip praneša „Eurovizijos“ dainų konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga, 2021 metų konkurse šiais metais šalių išrinktos dainos negalės skambėti.

Kaip teigiama pranešime, „Eurovizijos“ dainų konkurso rengėjai nusprendė nekeisti įprastų taisyklių.

„Taisyklės nebus keičiamos, o naują dainą teks pasirinkti nacionalinės atrankos metu (t. y. privalės būti išrinkta daina, kuri iki 2020 m. rugsėjo 1 d. nebuvo išleista komerciškai). Dalyvaujantys transliuotojai, be abejo, gali nuspręsti, kurį atlikėją (-us) siųsti 2021 m., ar išrinktą šiemet, ar išrinkti naują“, – teigiama pranešime.

Taip pat nurodoma, kad bus išleistas kompaktinis diskas, skirtas pagerbti atlikėjus, turėjusius dalyvauti 2020 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Organizatoriai diskutuoja su Europos transliuotojų sąjunga (EBU) ir kitais partneriais dėl galimybės paremti dainas kūrybingais ir įtraukiančiais būdais.

„Organizatoriai trokšta, kad 2020 m. atlikėjai būtų pagerbti, remiantis konkurso ir dalyvių dvasia ir vertybėmis. Ieškome būdų, kaip to pasiekti geriausiai per alternatyvias programas tiek televizijos, tiek radijo eteryje“, – nurodoma pranešime.

Daugiau detalių apie tai žadama paskelbti po organizatorių grupės susitikimo, kuris planuojamas kovo 26 d.

Vis dėlto jau dabar pabrėžiama, kad planuojama programa nebus konkursas. Daugiau detalių bus paskelbta kiek vėliau.

LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas sakė, kad LRT sprendimą dėl kitų metų „Eurovizijos“ ir mūsų šalies atstovų parinkimo proceso priims iki balandžio 1 d.

Trečiadienio popietę EBU paskelbė, kad dėl koronaviruso grėsmės neįvyks gegužę Roterdame suplanuotas „Eurovizijos“ dainų konkursas. Lietuvai jame turėjo atstovauti grupė „The Roop“ su daina „On Fire“, kuri buvo laikoma viena pagrindinių pretendenčių laimėti konkursą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder