Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis sėdės dviguboje mokytojo kėdėje

Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis sėdės dviguboje mokytojo kėdėje

Įsivaizduokite kasdienybę, kurioje repetuojate su ryškiausiomis šalies scenos žvaigždėmis, drauge kuriate būsimo pasirodymo idėją, diskutuojate, kurią dainą šį kartą pasirinkti. Skamba neįtikėtinai? Toli gražu – nes būtent tokia kasdienybė laukia projekto "Lietuvos balsas" dalyvių, kuriuos mokys talentingiausi ir charizmatiškiausi Lietuvos dainininkai. Vieni tokių – Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings, užimsiantys ypatingą "Lietuvos balso" mokytojų kėdę.

Iš viso projekte "The Voice of..." dalyvius vertina ir mokinius sau renkasi keturi mokytojai. Tačiau kai kuriose šalyse, tokiose kaip projekto gimtinė Olandija, viena mokytojo kėdė yra dviguba. Joje sėdi scenos duetas, kartu besirenkantis komandą ir tarsi vienas mokytojas bendru sutarimu sprendžiantis tolimesnį savo mokinių likimą.

Tokiu duetu, užimsiančiu dvigubą kėdę, Lietuvoje taps muzikalūs, puikiai vienas kitą scenoje papildantys ir jau spėję sulaukti milžiniško populiarumo su savo debiutiniu albumu,- Jurgis ir Erica, arba "The Ball and Chain". Tiesa, nors ir kuriantys bei rengiantys pasirodymus drauge, jie turi skirtingas nuomones ir kriterijus, kuriais remdamiesi rinksis mokinius.

Pasak Jurgio, be vokalinių žmogaus galimybių jam taip pat bus svarbi ir žmogaus charizma – kažkas, ką sunku apibrėžti, tačiau kas patraukia žiūrovą. "Manęs nežavi tiesiog geras balsas, jis savyje taip pat turi turėti vidinės jėgos, emocijos", - teigia Jurgis. Kiek kitaip vertinti ruošiasi Erica, tikinanti, jog pirmiausia kreips dėmesį į dalyvio vokalą.

"Projekto metu mano pagrindinis siekis bus pagerinti mokinių vokalines galimybes, Jurgis galbūt bus labiau šoumeikeris. Aš nelabai tai moku daryti ant scenos, geriau dainuoju",- juokdamasi prisipažįsta žavioji dainininkė.

Taigi projekto metu žiūrovų neabejotinai laukia intriguojančios šios poros diskusijos, kuriose Ericai ir Jurgiui, ieškantiems ir vertinantiems skirtingas dalyvių savybes, teks rasti bendrą sprendimą, kokius mokinius pasirinkti. Tačiau projektą organizuojančių Kūrybos namų ELITAZ prodiuseris Gediminas Jaunius neabejoja profesionaliais dueto sprendimais ir jo populiarumu tarp "Lietuvos balso" atrankų dalyvių.

"Iš tiesų labai džiaugiamės galėdami pristatyti Ericos ir Jurgio duetą kaip "Lietuvos balso" mokytojus. Esu tikras, kad jie įneš gaivaus vėjo ir suteiks projektui to laisvumo ir geros energijos, kurią skleidžia ir savo pasirodymų metu. Be to, Erica ne tik turi nuostabų balsą – pasirodo, ji puikiai kalba lietuviškai ir tuo netrukus turės progą įsitikinti visi LNK žiūrovai", – sakė "Lietuvos balso" prodiuseris.

Komplimentų šiam duetui negailėjo ir formato "The Voice of..." savininkai olandai: šiuos atlikėjus jie išskyrė kaip ypač profesionalius ir pasidžiaugė, kad mūsų šalyje yra tokių europinio lygio scenos atlikėjų.

Kartu su Erica ir Jurgiu "Lietuvos balse" sau mokinius rinksis dar trys mokytojai – kiekvienas jų pirmajame etape, aklosiose perklausose, išsirinks sau po 14 mokinių. Juos ruoš antrajam etapui – kovoms, kuriose patys mokytojai vertins savo mokinius ir pusei jų suteiks teisę keliauti į paskutinįjį etapą. Jame, gyvų pasirodymų metu, mokiniai pasirodys kartu su savo mokytojais, ryškiausiais mūsų šalies atlikėjais ir kviestinėmis užsienio žvaigždėmis. Projekto "Lietuvos balsas" nugalėtojo laukia aukščiausius muzikos standartus atitinkantis albumo įrašas ir kontraktas su žinomiausia pasaulyje garso įrašų kompanija "Universal Music".

Taigi pirmieji mokytojai jau aiškūs, o kas gi bus kiti trys? "Lietuvos balso" vedėjas Vytautas Rumšas jaunesnysis - vienas iš nedaugelio, kuriam jau žinomos visos mokytojų asmenybės.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder