Audrius Siaurusevičius: LRT turi ne tik išsaugoti žiūrovą, bet ir tapti alternatyva

Audrius Siaurusevičius: LRT turi ne tik išsaugoti žiūrovą, bet ir tapti alternatyva

Svarbiausias LRT uždavinys - būti alternatyva masinei produkcijai. Taip teigia LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. Jis pabrėžia, kad svarbu nepamiršti ir mažiau pastebimų dalykų, kurių vertė bėgant metams tik augs.

„Galbūt mažiau pastebimas darbas yra šiandienos kultūros proceso fiksavimas. Kilnojamosios LRT televizijos stotys (KTS) stovi prie pagrindinių koncertų salių, kokybiškai įamžiname daug teatro, operos spektaklių, ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Viskas atgula į viešai prieinamus LRT archyvus. Tai yra mažiau pastebima, bet labai svarbi veikla, kurios reikšmė tik didės", - interviu LRT.lt sakė A. Siaurusevičius.

Jo teigimu, per 25 laisvės metus radijas ir televizija pasikeitė neatpažįstamai. Visų pirma tobulėjo technologijos. Prieš 25 metus Lietuvoje buvo vienintelė lietuviška televizija ir, galima sakyti, vienintelis radijas. O dabar jų - daug. Žmones užplūdo informacijos srautas, o kartu - ir didžiulės pasirinkimo galimybės, kurių prieš 25 metus tikrai nebuvo.

Vertinant LRT, jo nuomone, labiausiai augo apimtys: dabar turime keturis televizijos, tris radijo kanalus ir interneto portalą LRT.lt.

"Turinys taip pat visai kitoks, nes yra kitų pasirinkimo galimybių. Anuomet nebuvo užsienio produkcijos, kurią dabar galime lengvai įsigyti. Mūsų žurnalistai važiuoja į užsienį, praneša naujienas iš įvykio vietos. Intensyvėja žinios - dabar jas rengiame ir transliuojame po keliskart per dieną, o prieš tai vienintelė žinių laida buvo „Panorama".

Tačiau Lietuva nėra išimtis. Per 25 metus visame pasaulyje įvyko technologijų revoliucija, kuri prisidėjo prie itin svarbių pokyčių. Džiaugiuosi, kad Lietuvą visi šie procesai pasiekė jai jau būnant laisvai", - sakė LRT generalinis direktorius..

"Svarbiausias LRT uždavinys buvo ir yra būti alternatyva masinei produkcijai ir išsaugoti žiūrovą. Taigi tarp tokių, atrodo, priešingų dalykų reikia visą laiką gyventi, „nenusipiginti". Tai pavyksta padaryti naudojant visus LRT kanalus. Antai LRT LITUANICA televizija prieš 20 metų atrodė kaip stebuklas, o dabar mus pasiekia žiūrovų laiškai iš įvairių pasaulio šalių, kuriose gyvena lietuviai.

Galbūt mažiau pastebimas darbas yra šiandieninio kultūros proceso fiksavimas. Kilnojamosios LRT televizijos stotys (KTS) stovi prie pagrindinių koncertų salių, kokybiškai įamžiname daug teatro, operos spektaklių - ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Viskas atgula į viešai prieinamus LRT archyvus. Tai yra mažiau pastebima, bet labai svarbi veikla, kurios reikšmė tik didės. Kai reikės ieškoti praeities, ją rasite LRT archyvuose.

Tačiau pagrindiniai dalykai, už ką mus labiausiai vertina, kaip rodo apklausos, yra patikimumas ir objektyvumas", - LRT.lt pažymėjo LRT generalinis direktorius A.Siaurusevičius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder