"Akistatos" vaizdo ekspertizė atskleis, kas iš tiesų smurtavo Garliavoje

"Akistatos" vaizdo ekspertizė atskleis, kas iš tiesų smurtavo Garliavoje

„Nenoriu, nekenčiu tavęs, tu melagė, šlykštynė“, – šie mažosios mergaitės žodžiai, tariami Laimutei Stankūnaitei, suvirpino visos Lietuvos žmonių širdis. Jau šįvakar 19.40 val. TV3 laidoje „Akistata“ žiūrovai savo akimis pamatys mažosios mergaitės pagalbos šauksmą, prodiuseris ir laidos vedėjas Kristupas Krivickas pristatys specialų vaizdo ekspertizės tyrimą, kuris į užfiksuotus vaizdus leis pažvelgti kitomis akimis.

„Filmuotoje medžiagoje užfiksuoti vaizdai yra nenuginčijami įrodymai. Pasitelkdami profesionalias vaizdo analizės technologijas – priartindami, sustabdydami, pakartodami vaizdus kadras po kadro − mes atliksime detalią vaizdo ekspertizę. Žmonės, net pamatę tokius šokiruojančius vaizdus, kelia skirtingas versijas, kas įvyko tą lemtingą dieną. Todėl reikalinga ekspertizė. Tam, kad neliktų interpretacijų – tik įrodymai“, – aiškina K. Krivickas.

Skaudžiu, sukrečiančiu išgyvenimu virtusią mažosios mergaitės paėmimo dramą Garliavoje, nepabūgusi L. Stankūnaitės, kaukėtų apsaugos pareigūnų, policininkų ir antstolės, savo ryžtingais veiksmais, siekdama apsaugoti vaiko interesus ir sveikatą, nutraukė Kauno rajono vaiko teisių tarnybos vyr. specialistė Anželika Vežbavičiūtė.

„Mergaitė šaukė, kad jai labai skauda, kad mama yra melagė. Ta situacija man pačiai buvo tokia stresinė, aš tik norėjau pasirūpinti mergaitės saugumu. Man nebuvo svarbu – bus vykdomas teismo sprendimas, ar ne. Mačiau, jog turiu kažką daryti, kad ištraukčiau mergaitę iš to chaoso“, – „Akistatos“ žurnalistams išskirtiniame interviu pasakojo dėl patirto šoko iki šiol neatsigaunanti A. Vežbavičiūtė.

Dar viena Lietuvos žmones pribloškusi detalė – praėjus dviems dienoms po įvykio L. Stankūnaitei po akimi atsiradusi didžiulė mėlynė. Pasirodžiusi vienos televizijos laidoje su akivaizdžiais sumušimo pėdsakais, ji apkaltino mažosios mergaitės senelį Vytautą Kedį – neva šis specialiai trenkė jai grumtynėse dėl mažylės. Tačiau užfiksuotuose kadruose matyti, jog L. Stankūnaitė Kedžių namus paliko be jokių sužalojimų.

„Galbūt ta mėlynė po L. Stankūnaitės akimi tiesiog buitinės traumos padarinys? Gal ji vakarojo ir netyčia atsitrenkė į spintelę? O vėliau, pasinaudojusi situacija, siekia apkaltinti niekuo dėtą mažosios mergaitės senelį? Dėl to šioje situacijoje ir yra būtina išsami vaizdo ekspertizė, kad liktų kuo mažiau klausimų. Visi įrodymai yra užfiksuoti vaizdo įraše, reikia tiesiog juos profesionaliai išanalizuoti ir į visus klausimus bus atsakyta – tą mes ir padarysime“, – tikina K. Krivickas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder