A. Valinskas: „Kokie esam, tokius ir renkam“

A. Valinskas: „Kokie esam, tokius ir renkam“

Šį pirmadienį aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt” kalbėsime apie rinkiminės kampanijos ypatumus. Laidos svečiai – Arūnas Valinskas ir Viešųjų ryšių ekspertas Mykolas Katkus linksmai ir šmaikščiai vertins rinkimų rezultatus, prognozuos galimus naujos valdančiosios koalicijos rėmus. Be to, sužinosime, ką apie politikus mano vaikai, kokią mums valdžią žada garsūs fenotipologai  ir astrologai.

Koronavirusas suskaldė Lietuvą. Išskyrė šeimas, brolius ir seseris, tėvus ir vaikus, politikus ir rinkėjus. Tačiau nesustabdė rinkiminės dvasios. Šie rinkimai išsiskyrė norinčiųjų patekti į seimą gausa – net 1755 kandidatai, t.y. 12 į vieną vietą. Kandidatai, kaip jau įprasta, negailėjo rinkėjams pažadų.

„Ar rinkiminiai pažaidai galioja tik prieš rinkimus?“, – klausė Artūras Anužis ir Mindaugas Sėjūnas laidos svečių.

„Rinkėjas neskaito programų. Iškart visi pažadai, viskas pamirštama kitą dieną po rinkimų. Rinkėjo atmintis trunka apie du mėnesius. Taigi, vadovaujamasi maždaug tokiu principu: žadėk bet ką, o paskui žiūrėsim. Žadėk ir tau bus atleista“,  – šmaikštavo. A. Valinskas.

Jam pritarė ir kitas laidos svečias – Mykolas Katkus. „Iš esmės taip. Žinoma, negali absoliučiai visų sulygint, tikrai ateina vienas kitas nuoširdžiai norintis padaryt gera. Politikos naujokai visada būna labiau idealistiški“, – apie tai, kiek realūs politikų pažadai, kalbėjo M. katkus.

Vertinant pačią rinkiminę kampaniją, laidos svečiai irgi negailėjo kandžių replikų.

„Pritrūko fantazijos, atpalaiduotų smegenų. Trūksta kandumo. Buvo žiauriai nuobodu. Negali senų dalykų adaptuot naujai situacijai“, – savo nuomonė išsakė A. Valinskas.

„Rinkimų kampanija realiai prasidėjo tik rugsėjį. Tokia situacija padėjo valstiečiams ir konservatoriams. Jie išvažiavo ant seno įdirbio ir to – kaip su suvaldėm koroną, kaip suvaldėm situaciją. Tačiau tikrai pakenkė mažosioms partijoms“, – sakė M. Katkus.

Vertinant rezultatus, A. Valinskas sako, kad nereikia piktintis išsirinkta valdžia, nes: „Mes esame dalis tų, kuriuos išsirenkame. Kokie esam, tokius ir renkam“.

Dar daugiau šmaikščių diskusijų, prognozių ir įdomių reportažų – šiandien, 19.30 val. laidoje „Karštai su tv3.lt” per TV3! Laidą taip pat galite stebėti internete – tv3.lt ir per TV3 Play.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder