"Šermukšnio" paragavo tūkstančiai

"Šermukšnio" paragavo tūkstančiai

Savaitgalį praūžusio XIX gatvės teatrų festivalio "Šermukšnis" organizatoriai tvirtina, kad jis šiais metais sulaukė dar daugiau susidomėjimo nei anksčiau. Nepaisant to, žadama pasimokyti iš šiemetinių klaidų.

"Šių metų tikslas buvo padaryti tikrą gatvės teatro festivalį ir pateikti Europos gatvės teatro projektų spektrą, parodyti, kas vyksta Europoje", - sakė viena iš festivalio organizatorių Nemira Trakumienė, Žvejų rūmų direktoriaus pavaduotoja.

Anot jos, kūrybinė grupė į nuo 1985 m. rengiamą festivalį stengiasi kviesti kuo profesionalesnius atlikėjus bei įvairaus spektro teatrines trupes.

"Žmonių buvo labai daug, tad išskirti, kuris pasirodymas buvo sėkmingiausias, tikrai negaliu, sunkiai visi tilpo prie visų pasirodymų. Tiems, su kuo kalbėjome, irgi buvo sunku pasirinkti vieną labiausiai patikusį pasirodymą, nes programa buvo itin spalvinga," - sakė Žvejų rūmų kultūrinės veiklos vadybininkas Arūnas Peštenis.

Anot jo, kai kurie pasirodymai pritraukė daugiau nei 1 000 žiūrovų. Jei teatras kartojo programą, dažnai tas pats dalyvis ateidavo pasižiūrėti spektaklio ir antrą kartą.

Sulaukta atgarsio ir iš užsieniečių - jiems kėlė nuostabą tai, jog gana nedidelis miestas gali sukurti tokio lygio šventę.

N. Trakumienė sakė, kad festivalis pradedamas organizuoti dar likus metams iki pačios šventės. Kviečiami kolektyvai, kurie nuolat keliauja po visą pasaulį, tad reikia iš anksto derinti pasirodymus.

Kartu sutinkama, kad plotmės tobulėti yra. Viena rimčiausių problemų - matomumo stoka. Dėl didelio žiūrovų skaičiaus ne visi turėjo galimybę prasibrauti į priekį ir iš arti pamatyti rodomą spektaklį.

"Tai yra mūsų klaida. Vienas mūsų nenumatytų dalykų. Mes galėjome pakabinti ekraną, kad daugiau žmonių galėtų pamatyti, kas vyksta. Atkreipsime dėmesį kitais metais", - sakė N. Trakumienė.

Kitas "Šermukšnis" turėtų prisirpti po dvejų metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder