Miuziklas  "Husaro piršlybos"

Miuziklas "Husaro piršlybos"

GENADIJAUS GLADKOVO TEATRAS „MIUZIKLO TERITORIJA“

Pristato miuziklą

"HUSARO PIRŠLYBOS"

Balandžio 26 d., 18:00

Klaipėdos koncertų salė (Šaulių g. 36)

      "Žaidžiame vodevilį!" - taip savo spektaklio žanrą apibūdina režisierius. Kur kitur, jei ne  šiame nuostabiame ir   džiaugsmingame muzikiniame  žanre, galima sau leisti ironizuoti ir juoktis iš amžinųjų gyvenimo problemų ir žmogaus silpnybių?

      Šios puikios teatro istorijos  intriga yra vienu metu ir sudėtinga,  ir paprasta. Drąsus  husaras Nalimovas, aistringai įsimylėjo Lizą, lupikautojo  Loskutovo dukterį. Bet vargšelis žmogus net baisiausiam sapne negalėjo įsivaizduoti, koks godus jo būsimas uošvis. Vietoj to, kad duotų kraitį vienintelei dukrai ir džiaugtųsi jos  laime, viską apskaičiuojantis šykštuolis kelia jaunikui sąlygas- išsipirkti Elizavetą iš  namų nelaisvės už labai didelę sumą.  O kaip įprasta, tikri husarai yra kilnūs, bet vargšai, todėl gelbėti nuostabiąją merginą Nalimov ir jo draugai pasitelkia gudrią apgaulę. Jie įtraukia  godų senį į gudrią finansinę aferą.

       Muzikinis vodevilis "Husaro piršlybos" - teatralizuotas to paties pavadinimo muzikinio filmo variantas, kuriame sužibėjo tokios sovietinio kino žvaigždės, kaip Michailas Bojarskis,  Elena Koreneva,  Andrej Popov. Filmas buvo labai populiarus, todėl autoriai nusprendė paversti šį scenarijų  muziklu  ir perkelti jį į teatro sceną.  Baltarusiškam spektakliui režisierė Anastasija Hrynenko parašė naują originalų libretą, bet nepakitę  šioje istorijoje išliko  nuostabių Julijos  Kima eilėraščių subtilį ironija  ir puiki Genadijaus Gladkovo muzika.

Kompozitorius Genadijus Gladkovas

Eilės – Jiulij Klim

Režisierė ir libreto autorė – Anastasija Grinenko

Choreografija – Dmitrijus Jakubovičius

Vaidina: Denis Nemcov, Ksenija Horoškevič, Dmitrij Jakubovič, Eduard Vainilovič, Erik Abramovič, Natalija Gluh, Marija Rogova, Alisa Abrikosova

Trukmė – 2 valandos 30 minučių su pertrauka

Bilietus platina Bilietai.lt  https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/teatras/miuziklas-husaro-pirslybos-308854/

Bilietų kainos 14,00 – 24,00 eur

Video: https://www.youtube.com/watch?v=hiiGo3a7sQ0&feature=youtu.be

            https://www.youtube.com/watch?v=SEmURDRPJV0

Informacija tel. +370 683 46676 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder