Mechanizuotas lauko teatras Klaipėdoje

Mechanizuotas lauko teatras Klaipėdoje

Klaipėdos senamiestyje atsiras dar viena traukos vieta pavadinimu Pasakos namai.  Tai mechanizuoto lėlių teatro stotelė, pro kurios langą galima stebėti automatizuotą spektaklį. Rodomo spektaklio pavadinimo kūrėjai kol kas neatskleidžia, bet teigia, kad tai yra žinoma pasaka, kurią žiūrovai iš karto atpažins.

Pasak projekto iniciatorės ir koordinatorės Žanos Jegorovos, idėja sukurti tokį teatrą atsirado keliaujant. "Viename Ispanijos miestelių mačiau nedidelį namuką kurio viduje buvo sekanti pasakas lėlė. Nors viskas atrodė labai neįmantriai, mane sužavėjo pati atmosfera ir stebuklo laukimas kai prieini prie to namuko. Taip atsirado mintis šią idėją patobulinti ir įgyvendinti Klaipėdoje. Klaipėdos apskrities dailininkų sąjunga šį sumanymą palaikė, ir, gavę Lietuvos kultūros tarybos finansavimą, pradėjome jo įgyvendinimą." - dalinosi Žana Jegorova.

Nors Klaipėdos apskrities dailininkų sąjunga pagrinde dirba organizuodama šiuolaikinio meno  parodas, įstaigos vadovė  Andželika Baroti  per tris dešimtmečius darbo yra sukaupusi labai įvairią patirtį kultūros renginių organizavimo srityje. Todėl suburta komanda drąsiai ėmėsi šio projekto. Jį  organizatoriai  vykdė kartu su projekto partneriu "Klaipėdos lėlių teatru" ir profesionalių kūrėjų komanda: teatro režisieriumi Donatu Savickiu, menininku Rodionu Petrovu ir muzikos kūrėju Donatu Bielkausku. Kartu projekto autoriai nuveikė labai didelį, iššūkių kupiną darbą ir dar kartą įrodė, kad kūrybiškumas neturi ribų. Projektą palaikė ir privačios įmonės UAB "Megaomas" ir UAB "Inobalt". Pastarosios, įvertinusios projekto indelį į miesto kultūrą, pasiūlė savo neatlygintinas konsultacijas sudėtingais techniniais klausimais ir palankesnes įrangos kainas.

"Kai šiomis dienomis aplink tiek daug nekokybiško turinio ir informacinio triukšmo, reklamos, vyrauja vartotojiška kultūra - turi egzistuoti ir atsvara visam tam. Šis teatras stovės lauke ir kiekvienas praeivis akimirksniu galės tapti žiūrovu. Tokiu būdu tikimės  įtraukti kuo daugiau žmonių į miesto kultūrinį gyvenimą, skatinti visuomenės domėjimąsi miesto kultūriniais procesais." - teigia Ž. Jegorova.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder