Klaipėdos dramos teatras pramynė kelius į Kiniją

Klaipėdos dramos teatras pramynė kelius į Kiniją

Rugsėjo 15-17 dienomis klaipėdiečiai aktoriai debiutuos Šanchajaus didžiojo teatro scenoje. Kinai turės progą pamatyti vieną ryškiausių šių metų Klaipėdos dramos teatro premjerų - Eimunto Nekrošiaus spektaklį "Kalės vaikai".

Pasak teatro vadovo Tomo Juočio, šiuo metu Šanchajaus didžiajame teatre baigiami rekonstrukcijos darbai ir naująjį sezoną įstaiga nori pradėti su spalvinga programa.

"Galimybė parodyti spektaklį viename svarbiausių Kinijos teatrų, mano galva, yra didelė sėkmė ir pripažinimas Klaipėdai. Mūsų tikslas - kitais metais juos pasikviesti į festivalį "TheAtrium", pamatyti lietuviškąją programą", - teigė T. Juočys.

Gastrolių į Šanchajų iš viso keliaus 25 asmenys: aktoriai, techninė komanda, grimuotoja, vadybininkė, kostiumų dailininkė, teatro direktorius, meno vadovas.

Nors, pasak teatro vadovo, kinai nėra labai dosnūs, nes kviesdami svečius jie įprastai stengiasi sutaupyti, tačiau šįsyk ne tik sumokės teatrui honorarą, bet sykiu padengs visas trupės kelionės ir apgyvendinimo išlaidas. Beje, spektaklio dekoracijos į Kiniją bus gabenamos traukiniu.

Įdomu, kad spektaklio pavadinimą teko keisti į "Vaikai be tėvų". Pasirodo, Kinijoje nėra tokio pasakymo "kalės vaikai". Šis žodžių junginys jų kalboje įgautų tiesioginę reikšmę - "šuns vaikai".

Tikimasi, kad vizito Kinijoje metu dar pavyks užmegzti glaudesnį bendradarbiavimą ne tik su šiuo teatru, bet ir su kitų Kinijos teatrų atstovais.

T. Juočys džiaugėsi, jog kol kas komunikacija su kinais vyksta labai operatyviai ir sklandžiai.

"Bendrauti su kinais pradėjome mes. Išsiuntėme savo pasiūlymus, filmuotą medžiagą, vertimus. Kinija yra gana specifinė valstybė, turi savotišką požiūrį į tatuiruotą kūną scenoje, nepageidauja politikavimo. Tačiau kinų teatralai puikiai žino Eimuntą Nekrošių, Oskarą Koršunovą. "OKT" organizuoja milžiniškus turus po Kiniją, "Žuvėdrą" ar "Hamletą" ten parodo po dvidešimt kartų ir pritraukia pilnutėles sales. Nors Kinijos teatras yra visai kitoks nei mūsų, tačiau kinai labai domisi europiniu, o sykiu ir Lietuvos, teatru", - pasakojo teatro vadovas.

Pasiteiravus, ar festivalyje "TheAtrium" klaipėdiečiai kada nors pamatys spektaklių iš Kinijos, pašnekovas atsakyti kol kas negalėjo. "Mes labai mažai žinome apie jų teatrą. Norisi patiems pamatyti kinų spektaklių. O tuomet jau matysime", - teigė jis.

Klaipėdos dramos teatro spektakliais, pasak pašnekovo, domisi ne vienas tarptautinis teatro festivalis. "Bėda tik ta, kad mes esame gana brangūs - neturime savų pinigų kaštams padengti", - sakė T. Juočys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder