"Jauno teatro dienos" renkasi netikėtas erdves

"Jauno teatro dienos" renkasi netikėtas erdves

Kovo 12-18 dienomis uostamiestyje vyks jau penktasis festivalis "Jauno teatro dienos", kurį organizuoja Klaipėdos jaunimo teatras.

Festivalis startuos "Kultūros fabrike" 17 val. valstybinio Jaunimo teatro spektakliu "Bėgikas" (rež. Olga Lapina), o tą patį vakarą "fabriko" seminarų salėje vyks ir oficialus renginio atidarymas.

Festivalio organizatorės, Klaipėdos jaunimo teatro aktorės Ieva Pakštytė ir Justina Burakaitė, pasakojo, jog kovo 13-16 dienomis veiksmas vyks "Švyturio" arenos antrojo aukšto koridoriuje, kur jaunieji teatro profesionalai bursis į kūrybines dirbtuves. Jose dalyvaus iš anksto užsiregistravę ir atrinkti aktoriai (iš viso apie 40), teatrologai bei scenografai.

Dirbtuves ves šeši režisieriai: Artūras Areima, Karolis Vilkas, Benas Šarka, Kamilė Gudmonaitė, Šarūnas Datenis ir lenkas Kšištofas Minkovskis. Jie kartu su aktoriais dirbs šešiose skirtingose grupėse, kurioms kasdien teks iki vakaro realizuoti po šiuolaikinės, ką tik į lietuvių kalbą išverstos pjesės dalį. Kiekvieną vakarą festivalio lankytojai bus kviečiami į nemokamas šių darbų peržiūras, o vėliau kartu padiskutuoti.

Penktadienį ir šeštadienį pagrindinis veiksmas vėl persikels į "Kultūros fabriką". Čia bus galima pamatyti vilniečių teatro trupės "Lėlė" spektaklį vaikams "Čia buvo/čia nėra", improvizuotą Beno Šarkos pasirodymą, režisieriaus Pauliaus Markevičiaus performansą "Dvi su puse minutės", Karolio Vilko spektaklį "Vaikystė" bei svečių iš Lenkijos darbą. Festivalio lankytojai šeštadienį taip pat bus kviečiami į Klaipėdos universiteto Menų akademiją, kurioje bus galima nemokamai pažiūrėti Valentino Masalskio bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojos Eglės Gabrėnaitės vaidybos studentų spektaklius.

Kovo 17 d. vyks kultūros analitiko, kritiko Vaido Jauniškio paskaita "Pamestinuko teksto kelionė scenos karalystėje" apie pjesės vietą šių laikų teatre. Kitą dieną teatrologės Godos Dapšytės paskaitoje "Aktualus teatras: nuo provokacijos iki cenzūros" miestiečiai galės pasiklausyti apie tai, kas turėtų atsispindėti šių dienų teatre: amžinosios vertybės ar nūdienos aktualijos.

Be to, šiemet festivalis sulauks svečių iš Prancūzijos, Lenkijos, Estijos ir Danijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder