Žvejų rūmai kviečia į festivalio "Jaunatis" renginius

Žvejų rūmai kviečia į festivalio "Jaunatis" renginius

Vasario 6 d. Žvejų rūmai jau devintą kartą pakvies į šalies teatrų festivalio vaikams ir jaunimui „Jaunatis“ renginius. Deja, kasmet Jo didenybei Teatrui tenka kovoti su piktomis gripo „užmačiomis“. Bet festivalio organizatoriai tikisi, kad geros emocijos nustelbs šio viruso plitimą...

Per keturis vasario savaitgalius žiūrovai pamatys aštuonis naujus Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos teatro kūrėjų spektaklius (du iš jų – premjeriniai). Nors festivalis dedikuojamas vaikams ir jaunimui, amžiaus cenzas čia netinka ir netaikomas. Tik vakariniai spektakliai mažamečiams nerekomenduotini...

Šiųmetinio festivalio spektakliai ypatingi tuo, kad juose skambės daug gyvos muzikos, sceninį veiksmą lydės aktorių atliekamos dainos ar instrumentiniai kūriniai. Be to, 9-oji „Jaunatis“ bus išskirtinai lietuviška, nes scenoje matysime tik lietuvių autorių ir kūrėjų įvairiausio žanro vaidinimus – nuo pasakos iki šiuolaikinės dramaturgijos, nuo lėlių teatro iki miuziklo.

Festivalio pradžiai – dzūkiškos linksmybės

„Gana an laškos gulėc, ateikit vaidinimo padaboc!“, - dzūkiškai į žiūrovą kreipiasi 2008 m. įkurtas „Teatro klubas“, vienijantis Kauno ir Vilniaus kūrybines teatro pajėgas. Pagal tautosakininkų P. Zalansko ir R. Sabaliauskienės užrašytas istorijas sukurtas pašėlusio smagumo spektaklis „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes?“ neabejotinai nuteiks žiūrovus gerai nuotaikai ir sukels dar didesnį norą pamatyti visus festivalio spektaklius. Populiarios teatro, kino ir televizijos aktorės-dzūkės Vitalija Mockevičiūtė (Lietuvos nacionalinis dramos teatras) ir Neringa Varnelytė (Valstybinis jaunimo teatras) tarmiškai pasakoja dzūkiškas sakmes ir legendas. Jos virsta tai dviem kelis amžius žmonių pasaulį stebinčiomis Laumėmis, tai savo istorijų veikėjomis. Jų pasakojimus lydinčios Dariaus Mockevičiaus ir Pauliaus Kovalenko atliekamos dainos įkvėps tiek energijos, kad užteks visiems metams į priekį. „Gal tikrai dzūkai turi ypatingą humoro jausmą, kylantį iš pačios jų prigimties, dainų ir tautosakos, kad sugalvojo būtent tokį spektaklį?“, - rašo ir klausia teatro kritikė Rasa Vasinauskaitė.

Prieš šį festivalio atidarymo spektaklį žiūrovus pasitiks pantomimos teatro „A“ aktoriai, kurie pateiks iš anksto neskelbiamų siurprizų.

Apie ekologijos problemas – nedidaktiškai ir nuotaikingai

Pirmąkart Klaipėdoje viešintis prieš du metus įsikūręs profesionalus Jaunimo miuziklo teatras iš sostinės vienija talentingą jaunimą ir siekia naujai pažvelgti į scenos meno galimybes. Teatro moto – NE nuspėjamiems siužetams, iki skausmo pažįstamiems režisūriniams sprendimams ir įprastoms atlikimo erdvėms, TAIP naujoms raiškos priemonėms ir scenos eksperimentams. Jaunasis teatras parodys edukacinį miuziklą visai šeimai „Išeik į kiemą“ (režisierė Eglė Kižaitė, kompozitorius Artūras Novikas) pagal Vytauto V.Landsbergio pasaką „Kaip pelytė Zita pasaulį išgelbėjo“. Tai ne tik nuotaikinga kiemo istorija, bet ir svarbi ekologijos pamoka mažiesiems teatro žiūrovams. Miuziklas vaikus ir juos atlydėjusius tėvus bei senelius smagiai ir nesudėtingai supažindina su ekologijos ir gamtos užterštumo problemomis bei ugdo atsakomybės jausmą už savo veiksmus. Interaktyvus miuziklas „Išeik į kiemą” gamtos puoselėjimą paverčia smagiu žaidimu, o mažiesiems žiūrovams atskleidžia, kad kiekvienas iš mūsų yra atsakingas už pasaulį, kuriame gyvename ir kiemą, kuriame žaidžiame. Prasminga ir pamokanti istorija viso spektaklio metu gardinama įtraukiančiomis dainomis, todėl spektaklis patiks net visai mažiems vaikams, kurie nėra linkę ilgam sukoncentruoti dėmesio į veiksmą scenoje.

Miuzikle „Išeik į kiemą“ vaidina Rūta Žibaitytė, Gintarė Kulikauskytė, Paulina Simutytė, Jovita Skardžiūtė, Danguolė Petrikaitė, Severina Špakovska, Karolina Elžbieta Mikolajūnaitė, Aidas Barkauskas, Zigmantas Baranauskas, Tomas Alenčikas, Danas Kamarauskas, Jurgis Marčėnas. Groja Mantas Meškerys ir Dovydas Stoškus.

(Tęsinys apie festivalio renginius kitame „Vakarų ekspreso“ numeryje. Plačiau – www.zvejurumai.lt)

IX šalies teatrų festivalio vaikams ir jaunimui „Jaunatis“ Žvejų rūmuose programa:

Vasario 6 d. 12 val. „Teatro klubas“

„Kas apsakys tas dzūkų linksmybes?“

Vasario 7 d. 12 val. Jaunimo miuziklo teatras

„Išeik į kiemą“

Vasario 12 d. 18 val. Keistuolių teatras

„Persikūnijimai“

Vasario 14 d. 12 val. Pantomimos teatras „A“

„Muzikinė kelionė“

Vasario 19 d. 18 val. Gliukų teatras

„Vieš Pats Sau“

Vasario 21 d. 12 val. „Labaiteatras“

„Aplink pasaulį 2“

Vasario 27 d. 18 val. „Teatronas“

„Marti“

Vasario 28 d. 12 val. Teatras „Lino lėlės“

„Alesiutė“

Bilietai: 4.00 € (į Keistuolių teatro spektaklį – 5.00 €).

Bilietus platina Žvejų rūmų kasa, Tiketa ir Teatrai.Lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder